Lenken i SMS kan føre til en slik side, og denne er falsk. Oppgir du bank-ID, kan svindlere tappe kontoen din. (Foto: Kripos)

Politiet advarer mot svindel med bank-ID

Politiet advarer om at svindlere prøver å tømme bankkontoen din ved å lure deg inn på falske nettsider og oppgi bank-ID.

Mange venter nå på skatteoppgjøret, og det utnytter svindlere. De sender ut SMS-er med lenke til skatteoppgjøret.

Nettsiden det lenkes til er falsk, og mange nordmenn har fått tømt kontoene sine på denne måten, opplyser politiet i Trøndelag.

– Ikke trykk på lenke

– Vi ønsker å gå ut med et tydelig råd til folk om ikke å trykke på link i SMS eller e-post fra skatteetaten. Skatteetaten sender ikke lenker i SMS eller e-post, men de ber deg om å gå inn på skatteetaten sine sider selv, sier politifaglig etterforskningsleder ved Sentrum politistasjon i Trondheim, Kjell Steinar Wibe, i en pressemelding.

Han opplyser at bank-ID-svindel på denne måten er en kjent svindelmetode som også brukes i mange andre saker.

Politiet i Trøndelag ser også at denne svindelaktiviteten er spesielt høy akkurat nå når folk venter på melding fra skatteetaten om at skatteoppgjøret er klart.

Tapper kontoen

På de falske nettsidene blir folk bedt om å oppgi bank-ID. Hvis folk oppgir bank-ID, gir man samtidig svindlerne tilgang til bankkontoen.

– Denne typen svindel er svært profesjonelt utført og vi vil derfor oppfordre til økt årvåkenhet i forhold til dette, sier Wibe.

[annonse]
Les mer hos Kripos.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.