Havrafting

Du kan oppleve vind i håret og nærkontakt med elementene om du blir med på havrafting i Flatanger. (Foto: Ove Magne Ribsskog)

Vil du virkelig oppleve fart og spenning, kan du bli med på havrafting på beryktede Folla eller i Flatangers skjærgård. Uansett er du garantert vind i håret og sjøsprøyt i ansiktet!

Skjærgården utenfor Flatanger gir gode muligheter for å drive havrafting. Storhavet gir dønninger og nærkontakt med elementene uansett vær.

De mange øyene gir mulighet for å se både dyr og fugleliv på nært hold fra sjøen. Havrafting er en spennende form for sjøliv for både liten og stor.

Flere firma i og utenfor kommunen tilbyr havrafting i Flatanger. Ett av dem er Folla Aktiv, som tilbyr aktiviteter, opplevelser og kurs med utgangspunkt i hovedbasen på Ellingråsa fyr. Havrafting er ett av tilbudene, og med en rib-gummibåt med 250 hestekrefters motor, kan de ta deg med i opptil 50 knops fart mellom holmer og skjær, og gjennom trange sund.

Firma Albert Collett på Bangsund tilbyr også havrafting med en stor rib-gummibåt. De tar turer både i Namsenfjorden, i Flatanger skjærgård og på havstykket Folla.

Alle som tilbyr havrafting stiller med fullt utstyr som overlevelsesdrakter til deltakerne. En tur kan kombineres med innslag av lokalhistorie, strandhugg eller bryggebesøk med servering.