Ole Martin og Malin Løfsnæs vet at mange ønsker å delta i farens begravelse. Derfor legger de til rette med både strømming og et utendørs arrangement.

Ønsker at folk skal få delta i begravelsen

Skrevet av Ove Magne Ribsskog
04.02.2021 16:17 - OPPDATERT 09.02.2021 16:42

Bare 50 mennesker kan delta inne i Løvøy kirke i Per Anton Løfsnæs sin begravelse. Familien ønsker at alle som vil, skal få delta. Derfor blir det lagt til rette både utendørs og ved at seremonien i kirka blir sendt direkte.

- Vi ønsker at flest mulig skal få anledning til å delta i begravelsen, sier Malin og Ole Martin Løfsnæs.

De er sammen med sin mor Ery June i gang med å planlegge Per Antons begravelse tirsdag. De vet at mange har lyst til å komme og delta, men koronaen setter begrensninger for hvor mange som kan være til stede i kirka.

Strømming og utearrangement

Derfor har de bestemt at selve seremonien inne i kirka kan strømmes og sendes direkte på Namdalsavisa og Flatangernytt. 

I tillegg vil det bli et arrangement utendørs på Bjørøystøa etter begravelsen. Der vil smittevernreglene bli overholdt. Folk kan også komme til kirka og delta utendørs under jordpåkastelsen.

Stor omgangskrets

- Jeg tror han hadde satt pris på at vi får til en løsning sånn at de som har lyst, kan delta. Han hadde en stor omgangskrets, sier Malin.

De vet at mange allerede har bestemt seg for å komme til Flatanger for å være til stede, selv om de ikke får plass inne i kirka. 

- Vi har prøvd å skrive en liste med 50 navn, men det er vanskelig. Det er mange flere vi skulle hatt på den lista enn dem vi får plass til. Vi håper strømming og det som skjer utendørs, kan være en erstatning, sier Ole Martin.

Ingen kleskode

Det er meldt fint vær, men kuldegrader til uka. 

[annonse]
- Folk må kle seg godt. Det er ingen kleskode. Det er ikke respektløst ikke å stille i dress. Her må folk tenke praktisk, sier Malin.

I Bjørøya får alle fri tirsdag, og en del av de ansatte vil hjelpe til med arrangementet utendørs. Noen må ut og se til anleggene på morgenene, men de skal være inne i god tid for å kunne delta på Løvøya, forteller søsknene.

- Han skulle hørt oss nå, da hadde vi fått kjeft, sier Ole Martin.

For faren var det sjelden aktuelt med en fridag, - Bjørøya er på et vis storfamilien vår, og vi vil at alle som ønsker det, skal få mulighet til å delta, sier sønnen.

Mange er berørt

Familien og Bjørøya har mottatt mye støtte, blomster og hilsninger etter Per Antons bortgang. 

- En ting er at mange tar kontakt for å vise omtanke og medfølelse. Men mange av dem er sterkt berørt selv. Det hjelper oss litt å vite at mange rundt oss er berørt. Da deler vi det på et vis, sier Ole Martin Løfsnæs.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.