Odd Høstland hadde ikke helt glemt gamle kunstner.

Odd (77) prøvde skøyteisen på Hillstadvatnet

Skrevet av Ove Magne Ribsskog
16.01.2021 19:53

Odd Høstland (77) prøvde lengdeløysskøytene på Hillstadvatnet lørdag. Ideelle forhold og godt vær lokket mange ut for å teste skøytene.

- Vi holdt til her i oppveksten, så sant det var forhold for det, sier Odd Høstland.

Lørdag prøvde han lengdeløpsskøytene for første gang på 15-20 år. - Det var litt fremmed. Jeg må ha litt mer trening, sier 77-åringen.

Skøytene er nesten et klenodium i seg selv. De ble i sin tid kjøpt på butikken hos Ingolf Lindseth på Vik. Da snakker vi fort om at de er eldre enn 50 år.

Banen er cirka 200 meter lang og åpen for alle å bruke.

Terje Derås har de siste dagene fulgt med isen på Hillstadvatnet, som ligger mellom Hillstad og Trefjord i Sør-Flatanger. Isen er nå 17-18 centimeter tykk, og så lenge kulda holder seg, vil den være trygg.

- Vi kan høre "isoksen" innimellom. Det er isen som utvider seg. Den vokser og trenger mer plass, sier Terje Derås.

Terje Derås har sjekket isen og måket bane, og han håper mange finner fram skøytene og tar seg en tur på Hillstadvatnet.

Han måket fredag og lørdag en bane på cirka 200 meter, slik at unger og voksne skal få prøve seg på isen.

- Jeg syns det er artig at de kan få ut og renne på skøyter. Særlig nå i disse korona-tider, er det godt at de kan komme seg ut og i aktivitet, sier Terje Derås.

[annonse]
Lørdag var det rundt 20 personer i alle aldre som tok turen til Hillstadvatnet. Ikke alle hadde skøytene på, men det var også fullt mulig å nyte kakao ved bålet også.

- Det er fritt fram for alle å komme og renne på isen. Dette er ikke noe privat opplegg, og jeg håper mange benytter anledningen til å prøve skøytene, sier Terje Derås.

Robin Bang Rasmussen i fint driv i svingen.

Charlotte Lein (til venstre) og Johanne Kvarsvik prøvde skøytene på Hillstadvatnet.

Rundt 20 personer fant veien til Hillstadvatnet lørdag, og koste seg i godværet med bål og kaffe.

Hillstadvatnet ligger mellom Lauvsnes og Vik, og stien ned går fra en liten parkeringsplass etter avkjørselen til Risskogen, om du kommer fra Lauvsnes.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.