- Det har ligget på meg at jeg kunne ha smittet andre. Derfor var det en lettelse at samtlige er sjekket ut og at de ikke er smittet, sier Roy Hjalmar Einvik.

Lettet over at ingen andre er smittet

Alle nærkontaktene til Roy Hjalmar Einvik fikk søndag beskjed om at de ikke er smittet.

- Nå ble det plutselig mye lettere å være meg. Alle nærkontaktene i Flatanger har nestet negativt, og det var godt å få det svaret, sier Roy Hjalmar Einvik til Flatangernytt.

Søndag for en uke siden fikk han telefon fra smittesporingsteamet på Steinkjer om at en nærkontakt hadde testet positivt. Han dro straks fra Lauvsnes til boligen familien fortsatt eier på Sparbu, og mandag testet han seg på Steinkjer. 

Torsdag kveld fikk han beskjed om at han var positiv, og fredag gikk han selv ut med melding om testresultatet.

Tenkt mye på familien

- Jeg må innrømme at jeg har tenkt mye på de nærkontaktene jeg har i Flatanger, spesielt mamma og pappa. Jeg spiste middag sammen med dem før jeg fikk vite at jeg hadde vært nærkontakt, og det gjorde meg veldig engstelig, sier Roy Hjalmar.

Han dro til Sparbu straks han fikk meldinga, og nærkontaktene har vært veldig dyktige og ikke vært sammen med andre, forteller han.

Folk er hjelpsomme

- Hvordan har responsen vært etter at du fortalte at du var smittet?
- Folk har ringt meg, og en kompis har handlet til meg, en annen kom med tv. Vi skulle jo selge huset og alt av møbler, unntatt to stoler, var flyttet ut, sier han.

Mange har ringt og tilbudt seg å hjelpe. Kompiser har bidratt med svart humor, noe han setter pris på. Samtidig har det vært en veldig spesiell situasjon å sitte alene i huset på Sparbu og tenke på dem i Flatanger.

[annonse]
- En fryktelig følelse

- De har vært dyktige og har ikke vært sammen med andre. De har ennå noen dager igjen i karantene. Men det har vært en fryktelig følelse å sitte alene og tenke på at jeg kunne ha smittet andre. Det har ligget på meg, sier Roy Hjalmar.

Han mener det er viktig å være åpen om korona. For slik smitten sprer seg nå, kan det ramme hvem som helst uten at folk kan noe for det. Viruset smitter veldig lett, og selv merket han ingen symptomer og er heller ikke vært syk.

- Jeg syns det er bra at folk er åpne om dette. Ellers blir det lett at folk går og skuler på hverandre. Det er veldig greit for folk i Flatanger å vite at det ikke er andre av mine nærkontakter som er smittet, sier han.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.