Testing for folk fra Flatanger i helger og helligdager, skjer på testestasjonen på Østre byområde i Namsos.

Lav terskel for testing

Skrevet av Ove Magne Ribsskog
01.01.2021 19:23 - OPPDATERT 02.01.2021 17:35

Kommuneoverlegen sier at alle må ha lav terskel for å la seg teste for korona. For flatangringene skjer testing i Namsos i nyttårshelga.

Nyttårsaften ble det kjent at Flatanger har fått de to første tilfellene av korona. I underkant av ti nærkontakter er satt i karantene, og de blir testet.

- Det er per i dag, fredag 1. januar 2021, ikke bekreftet flere nye tilfeller av koronasmitte i Flatanger. Kommunen har iverksatt nødvendige tiltak i henhold til kommuneoverlegens råd, skriver personalsjef Kari Imsgard i en pressemelding.

Der kommer også fungerende kommuneoverlege Kaia Kvisterø med en oppfordring. Siden smittetrykket i Namdalen og resten av Trøndelag er økende, må alle nå være nøye med å følge smittevernreglene og spesielt være bevisste på å redusere antall nærkontakter.

– Årets nyttårsoppfordring er at alle må ha lav terskel for å teste seg hvis en merker symptomer, sier Kvisterø. 

– Dersom du har testet deg på grunn av luftsveissymptomer, er det svært viktig at du blir i karantene til prøvesvar er klart. Hvis du er satt i karantene fordi du er nærkontakt med noen som er smittet, skal du fullføre karantenetiden selv om prøvesvaret er negativt, sier hun.

Flatanger kommune har en avtale med Namsos kommune om testing i helger og på helligdager. Testing skjer hos Midtre Namdal legevakt på Trænsenteret, like ved Elkjøp og Byggmakker. Her kan du bestille time for å få utført test.

 

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.