Natt til tirsdag starter et kraftig uvær, med enorme mengder nedbør og kraftig vind. (Arkivfoto)

Ekstremværet Gyda kommer med kraftig vind og mye nedbør

Et kraftig lavtrykk og ei tropisk elv vil sørge for svært mye nedbør og kraftig vind onsdag og torsdag. Det er sendt ut fem farevarsler for Trøndelag.

Det er rødt farevarsel for snøskred, oransje for flom- og jordskred og gult for nedbør og vind i Flatanger og resten av Namdalen.

Tirsdag ble varslet oppgradert ekstremvær med rødt farevarsel for nedbør i Trøndelag, nord til Sør-Fosen og Verdal. I nordlige deler er det fortsatt gult farevarsel for regn.

Ei tropisk elv vil sørge for kraftig regn, og det er ventet mellom 100 og 200 millimeter nedbør de neste to dagene. 

Ifølge Meteorologisk institutt er det lokalt ventet 80-120 mm med regn på 24 timer fra onsdag ettermiddag til torsdag kveld.

Oppdatert varsel: Nå rødt farevarsel for regn i sørlige deler av Trøndelag.

Med regnet følger også kraftig vind. På kysten kan det onsdag bli sørvestlig full storm, med opptil 30-35 meter i vindkastene.

– Det blir utfordrende vær mange steder de neste dagene. Stormen vil treffe hardt over hele landet, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga til NRK.

 

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.