Redningsskøyta Hvaler deltar på markeringa på Lauvsnes og vil demonstrere berging av folk fra sjøen, som her under Kystdagene på Vik i 2017. (Arkivfoto)

Inviterer til markering av Røde Kors-dagen

Flatanger Røde Kors inviterer søndag til en lokal markering av den internasjonale Røde Kors-dagen.

– Vi håper at mange tar turen til kaia nedenfor Spar-butikken på Lauvsnes. Vi er fast bestemt på ikke å forholde oss til yr.no. Vi arrangerer uansett vær, akkurat som vi heller ikke kan ta hensyn til været når noen trenger førstehjelp, sier leder Birgit Fossvik i Flatanger Røde Kors.

Arrangeres hvert år

Den internasjonale Røde Kors-dagen markeres hvert år 8. mai, til minne om fødselsdagen for grunnleggeren Henri Dunant.

Birgit Fossvik sier det er naturlig for Flatanger Røde Kors å samarbeide med Redningsselskapet. Begge jobber med sjøvett og førstehjelp på sjøen.

– I år har vi invitert med Redningsselskapet på markeringa av dagen. De stiller med RS Hvaler, som vil ta med folk ut og demonstrere hvordan de plukker folk opp av vannet, sier Birgit Fossvik.

Viser fram utstyr

Flatanger Røde Kors hjelpekorps vil vise fram sin mannskapsbil og redningsbåt på henger, som alltid er klar til innsats.

– Vi serverer kaffe og pølse, og gir førstehjelpsinformasjon. Det blir også mulig å melde seg på førstehjelpskurs på nett, sier Røde Kors-lederen.

Hun forteller at redningsselskapet tilbyr sjekk av oppblåsbare vester, og oppfordrer folk til å ta med disse og møte opp på Stranda-kaia søndag.

[annonse]
Flatanger Røde Kors er ett av få lag i Trøndelag med egen redningsbåt, og den blir benyttet ved aksjoner over hele fylket.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.