Inger Thunsør ved Coop Marked Flatanger oppfordrer folk til ikke å vente med å hente pakkene. Nå får jul hoper det seg fort opp i lagerhyllene. (Foto: Coop)

- Ikke vent med å hente pakkene

Stor netthandel etter Black week og julegaver gjør at pakkene lett hoper seg opp hos Coop Marked Flatanger, som oppfordrer folk til å hente pakkene med en gang.

Flere millioner pakker sendes landet rundt i de kommende ukene, og det blir stadig mer å gjøre for butikker med pakkeutlevering og Post i butikk.

Coop Marked Flatanger er en av butikkene som gjør sitt ytterste for at julegaver og «Black week»-kjøp skal komme fram.

- Nå er det høysesong for pakker, og vi må sørge for å bemanne både butikk og post, slik at kundene både får pakkene sine og handlet til jul, sier butikksjef Tone Hårstadstrand ved Coop Marked Flatanger i en pressemelding.

Over 700 Coop-butikker har Post i butikk og pakkeutlevering, og mange butikker deler ut over 100 000 pakker årlig.

På grunn av det økende pakkevolumet må mange butikker oppgradere «postkontoret» i butikken. Både Posten og PostNord tilbyr nye og større reoler, hyller og skap for å ta hånd om alle pakkene.

- Basert på veksten de siste årene, forventer vi å dele ut enda flere pakker enn i fjor. Det blir et stort antall pakker hver dag, så det sier seg selv at det ikke skal mye til føre det hoper seg litt opp. Da blir det mer jobb å sortere og håndtere de store volumene, så vi oppfordrer kundene våre til å hente pakkene sine så fort de får hentemelding, sier en travel butikksjef.

Stor netthandel

En stadig større del av førjulshandelen skjer som netthandel.

- Vi trenger virkelig hjelp fra kundene våre. Den beste håndsrekningen de kan gi oss før jul er å hente pakkene med en gang meldingen kommer. Netthandelsveksten fortsetter i år også, og ligger hele 50 prosent høyere enn i 2019. Virke anslår at 10,9 milliarder kroner brukes på netthandel i årets to siste måneder. Handel på nett har fått en voldsom fart i pandemien, og har skapt et høyt og varig nivå, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge, i pressemeldingen.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.