Se opptoget og hyllesten av Brede Moe, seriemester på Bodø/Glimt og flatangring. Foto: Ove Magne Ribsskog

Hyllest til en seriemester - velkommen heim, Brede Moe!

Aller først - gratulerer med tidenes mest fortjente seriemesterskap! Det har vært en sann glede å følge Bodø/Glimt i år, med en ekte Flatanger-gutt som en trygg og god bauta i forsvarsrekka.

Måten dere har gjort det på, er intet mindre enn imponerende. Dere har radert ut omtrent alt av rekorder,  og satt nye.

Dere har skapt et eventyr som vanskelig lar seg kopiere eller overgå. Rekordene vil stå FØRR EVIG!

Poengrekorden er slått med 9 poeng,  scoringsrekorden er slått med 16 mål, dere har 30 kamper på rad med minst 2 scoringa, og vunnet 26 av 30 kamper. Dere har et gjennomsnitt på 2,7 poeng per kamp, og 3,43 mål i gjennomsnitt per kamp. Rett og slett fenomenalt. Prestasjoner det snakkes om langt utenfor Norges grenser. Dette blir lagt merke til,  også i New York Times.

Førr en prestasjon

For å sitere ordfører Ida Pinnerud i Bodø:

Førr en prestasjon,  førr en glede, førr et eventyr dåkk har tatt oss med på. At man er liten, betyr ikke at man ikke kan gjøre store ting!

Bodø/Glimt er en snakkis i nord,  i Milano, i London og i New York.

Ordfører Pinnerød sier videre: Vi er best sånn, når vi stiller krav til hverandre,  har store forventninger til  hverandre  - men også stiller opp for hverandre. 

Eksempel til etterfølgelse

Måten dere stiller opp for hverandre på, er et eksempel til etterfølgelse. 

Det at man kommer fra en ganske liten plass,  i et ganske lite land - setter ingen begrensninger for hva man kan få til i livet. 

Din vei, fra Old Leirvika til San Siro, har vært lang og kronglete. Du har hatt din andel av skader, rekonvalens  og alltid kommet sterkt tilbake. 

Du gikk til Steinkjer i 2009, før ferden gikk videre til Ranheim og Rosenborg. Du følte aldri at du ble satset på,  og ble utlånt til Bodø/Glimt i 2014, før overgangen ble permanent i 2015. I forbindelse med den overgangen fikk Flatanger IL kompensasjon for talentutvikling. 

Du var et talent utenom det vanlige,  og fikk talentstipend fra Flatanger IL,  og fra TK Minnefond da du spilte for Steinkjer. 

Satt Flatanger på kartet

Du har satt Flatanger på kartet, og har vært en fremragende ambassadør for heimkommunen  - som Namdalens desidert beste spiller de siste 10 årene. 

Fotballinteressen har alltid vært stor i Flatanger. Med dine prestasjoner har den i alle fall ikke avtatt.

Som nybakt seriemester, føyer du deg pent inn i rekken av tidligere seriemestere med røtter i Flatanger. Svein Olav Lauvsnes ble seriemester med Vålerenga i 1965, med Nils Arne Eggen på laget. Tore Lindseth ble ble serie- og cupmester med Rosenborg i 1971, med Nils Arne Eggen som trener. 

Lynn Rebecca Mork ble seriemester med Asker i 1998, før hun ble første profesjonelle spiller fra Flatanger da hun signerte for engelske Fulham. Fulhams karismatiske eier var forretningsmannen Mohamed Al Fayed. (Hans sønn Dodi omkom for øvrig i bilulykken sammen med Lady Diana Spencer.)

Så langt står du oppført med 212 offisielle kamper og 17 mål for Steinkjer,  Ranheim, Rosenborg og Bodø/Glimt siden 2009 og frem til nå. 113 av kampene er i Eliteserien. 

Men tenk at en bygdegutt fra Flatanger skulle få oppleve å spille på en av Europas største arenaer,  det er nesten like utenkelig som at Åge Aleksandersen skulle få spille i Royal Albert Hall. Men han brukte 50 år på å komme dit!

Din agent,  Stars & Friends Scandinavia  - opplyser at din markedsverdi er på £270.000. Det tilsvarer med dagens kurs: Kr. 3.156 181 eller kr. 39.452 i kilospris! Med andre ord,  du er en verdifull ung mann!

Avslutningsvis vil vi si som ordfører Pinnerød i Bodø: Dåkk har gjort verden mindre  - men muligheitan større,  uansett kor dåkk kjæm i fra. Og neste høst blir det Champions League!

Velkommen heim

Men først skal vi hedre deg, med gaver, bluss og fyrverkeri. Flatangers spillere,  fans og Ultras i skjønn forening. Innenfor rammene av det bekjempelsen av pandemien tillater. Og som så mye ellers når Ultras er involvert  - det blir spontant! Og noe godt planlagt. 

Vi ønsker deg velkommen heim til jul  - og håper at du og familien din er en plass i livet hvor dere trives og har det bra. Tusen hjertelig takk for det du har bidratt med for fotballen i Flatanger, Namdalen og hele Nord-Norge. God jul og et riktig godt nytt år til deg og dine. Kanskje får vi se deg i hvitt og grønt før du legger fotballskoene på hylla for godt. Inntil da  - Bodø/Glimt førr evig!

På vegne av fotballfamilien i Flatanger, og varaordfører i Flatanger 

Ola, Kalle, Jens Martin, Benjamin, Lars og Håvard