Helge Kristensen til minne

MINNEORD

Da du og din kone flyttet til Flatanger, ble du raskt en del av fotballmiljøet. Fortsatt ung, tidlig i 30-åra knøt du på deg fotballskoene og bidro. Du ble raskt kjent med lokalbefolkningen gjennom fotballmiljøet. Den beste arenaen for integrering.

Med trenerbakgrunn hadde du mye kunnskap og innsikt som du gledelig delte. Da Hermod Haagensen trappet ned, ble det naturlig at du tok over som trener for seniorlaget i 5.divisjon i 1987, den første sesongen i Nord-Trøndelag Fotballkrets. For oss i lille Flatanger var det svært å få en skolert trener til bygda.

Året etter var du trener for guttelaget som vant sin pulje i Norway Cup for første gang i 1988, og mange unge fotballspillere fikk nyte godt av din kunnskap, din visdom, og dine gode pedagogiske evner. Du likte å trene barn og unge, fordi de var lærevillige og du var opptatt av rekruttering og at alle skulle få være med. Inkludering var ett av dine postulater.

Helge Kristensen var fotballtrener i 2015, og da ble det arrangert kick-off med trener Thomas Sandø Dahle.

Ditt siste trenerverv i Flatanger hadde du i 2015, før yngre krefter tok over. Sønnene dine spilte aktivt, Sigurd ble kretsmester i 5.divisjon da vi rykket opp i fjor høst.

Men du var ofte på Vikbanen, og du fikk med deg kamper på bortebane også de siste årene.

Dine bidrag innen lokalfotballen har vært betydelige gjennom nærmere 30 år, og mange unge håpefulle lærte utrolig mye av deg. Du ble også brukt som instruktør på diverse kretslag.

Hornmusikken fikk også nyte godt av dine mange egenskaper.

[annonse]
Det var nærmest tilfeldig at du ble med der. Noen hadde fått med seg at du hadde spilt trompet, og da ble det en runde med overtaling, og trompeten ble ditt instrument i Flatanger Musikkforening. Senere byttet du ut den med den tunge tubaen.

Du var på din første musikkøvelse 15. mai 2005, og var med helt til det siste. Du deltok på mer enn 500 øvelser totalt.

De senere år fikk du verv og engasjement i lokalpolitikken, og deltok på vårens siste kommunestyremøte.

Lauvsneshaugen Velforening gir deg mye av æren for at de fikk satt opp gapahuken, der 40 personer var samlet under tak på sankthansaften. Det var du som organiserte dugnadsarbeidet.

Det var med stor sorg og sjokk vi mottok budskapet om din bortgang. Det var uvirkelig, brått og uventet. Du, som nettopp hadde gått over i pensjonistenes rekker, men fortsatt var aktiv på mange felt. Du, som var så opptatt av trafikksikkerhet - og hadde lært bygdas håpefulle å kjøre moped gjennom mer enn 20 år. Du, som var så engasjert og fortsatt hadde så mye å gi.

Mye mer kunne vi ha sagt om deg. Du satte varige spor, du vil bli husket for ditt lune, varme vesen. For ditt engasjement, dine replikker, din evne til å få ting gjort. Men først og fremst for ditt hjerte for barn og unge - som lærte så ufattelig mye av deg. Du ble en bærebjelke i lokalsamfunnet.

Våre tanker går til dine etterlatte, som har mistet en bauta.

De skal vi ivareta på beste måte i en tung tid, som best vi kan.

Vi lyser fred over ditt minne.

 

En siste hilsen fra

Flatanger Idrettslag
Morten Strøm og Håvard Angen Haarstadstrand

Flatanger Musikkforening
Per Bårdsen og Gry Hanssen

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.