Harald i gang igjen etter brannen

- Jeg er godt fornøyd med nybygget, sier Harald Jacobsen, som synes det har gått greit med opprydding og oppgjør etter brannen.

Harald og Turid Jacobsen mistet hele åtte bygninger i katastrofebrannen for ett år siden. Fjøset, redskapshuset, snekkerverkstedet, naustet og flere andre hus gikk tapt.

Statsministeren på besøk
Statsminister Erna Solberg og hele presse-Norge var innom og så de omfattende skadene, da hun besøkte Flatanger etter brannen.

Erna Solberg besøkte Harald Jacobsen etter brannen. Erna Solberg besøkte Harald Jacobsen etter brannen.

Etterpå kom hverdagen, og ryddearbeidet startet. Container på container med vridd stål og andre rester etter bygninger, maskiner og redskap, er kjørt bort.

Harald drev som entreprenør ved siden av gårdsdrifta, og hadde mange maskiner og mye utstyr på gården. Husdyrdrifta var avviklet før brannen, og det var ingen dyr i fjøset.

- Det har gått bra med forsikringa og oppryddinga. Samme firma har ryddet og gjort grunnarbeidet for redskapshuset. Jeg er godt fornøyd med det som er gjort, både grunnarbeid, betongarbeid og selve bygget, sier Harald Jacobsen.

Redskapshuset sto ferdig til jul. De er på 300 kvadratmeter, 100 mer enn det gamle. I bakkant er det en hems med betongdekke, der redskap og andre ting kan løftes opp og lagres.
Ny traktor
Harald måtte også ha ny traktor og redskap. Traktoren kjøpte han brukt med en gang, senere det blitt både henger og redskap. Nytt fjøs blir det ikke.

Det er høyt under taket og god plass i det nye redskapshuset. Harald Jacobsen er godt fornøyd,. Ny traktor er også på plass. Det er høyt under taket og god plass i det nye redskapshuset. Harald Jacobsen er godt fornøyd,. Ny traktor er også på plass.

[annonse]
- Nei, det er ingen som vil drive videre med husdyr, så det ser jeg ingen vits i. Jeg får prøve å greie meg med dette, sier han.

- Men noe nytt snekkerverksted blir det ikke?
- Nei, men jeg spekulerer på å kle inn et rom under hemsen, som jeg kan isolere og holde til. Men det blir ikke som før, sier han.

For snekkerbua var noe av det verste å miste for Harald. Der hadde han laget dører, vinduer og alt mulig annet siden før Hasvåg fikk strøm. Ei snekkermaskin ble drevet av egen motor, og den var i drift inntil brannen i fjor.

Harald ser framover og har ikke hatt noen problemer etter brannen.

Selv berget han bolighusene på gården. De er feriehus til barna og ei søster og hennes familie. Han og kona bor i et bolighus et stykke unna, og det berget også - selv om mange hus i samme husrekke på Hasvåg brant ned.

- Det som har skjedd, har skjedd. Det får vi ikke gjort noe med. Heldigvis gikk ikke liv tapt, sier han.