Tor Sved (til venstre) og Gunvald Mork i Jøssundfjorden båtforening foran den nye brygga som ble lagt ut i sommer. (Foto: Privat)

- Burde vært gjort for mange år siden, mener båtforeninga

Jøssundfjord båtforening er glad for at de gamle blåskjellanleggene endelig blir fjernet.

- Dette burde vært gjort for mange år siden, sier leder Gunvald Mork og altmuligmann Tor Sved i Jøssundfjorden båtforening.

De ble utålmodige da de så på fjernsynet i fjor at etterlatte fiskeredskaper som teiner og garn, ble fjernet på Sørlandet.

Ikke vilje under overflata

- I Flatanger har frivillige og lakseoppdrettere ryddet strender over store områder både i fjorder og på øyer. Mye bra er gjort for å rydde det synlige, mens det ikke har vært vilje til å fjerne det som er under havoverflata, sier de to.

Så sent om i mars i år sendte båtforeninga et brev til kommunen og ba om at rette myndighet måtte ta ansvar.

Vil ha en ren fjord

Båtforeningens medlemmer ville ha en fjord hvor de kan dorge og pilke uten å sette fast redskap i forlatt utstyr, og hvor alle blåser og flytende rester allerede er hanket inn og sendt på søppelfyllinga.

Gunvald Mork og Tor Sved var ikke videre imponert over ordlyden i brevet fra kommunen til Fiskeridirektoratet, som de mener var altfor svakt. Men uansett ble det funnet penger og nå er oppryddinga straks ferdig.

- Vi noterer oss en liten seier, sier Gunvald Mork og Tor Sved.

[annonse]
Den nye flytebrygga ble tatt i bruk i sommer, til stor glede for fastboende, feriegjester og andre besøkende. (Foto: Tor Sved)

Ny flytebrygge

Båtforeninga har lagt et aktivt år bak seg, med utlegging av ny flytebrygge som det største prosjektet. 

Den gamle flytebrygga ble lagt ut første gang i 1993, med isopor som flyteelement.

- Den var nå utslitt, og isopor er heller ikke det beste for miljøet, sier Tor Sved.

Båtforeninga skrev kontrakt med Statland Mek. & Marine, som leverte som avtalt i april. Dette var et økonomisk løft på flere hundre tusen kroner.

- Vi håpet at selskap som har aktivitet i fjorden og på fjellet kunne bidra litt økonomisk. Men oppdretterne så seg ikke råd, bare de som bygger vindturbiner på fjellet bidro med en liten symbolsk sum. Kommunen ville heller ikke garantere for en mindre sum til banklån. Men båtforeningas medlemmer klarte det allikevel, sier Tor Sved og Gunvald Mork.

De to sier at Jøssundfjord Båtforening kan registrerer to ganger pluss i margen i 2021.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.