Anne Lise Aakvik bor på Spillum, men vil følge med på det som skjer på heimplassen. Hun ble abonnent nummer 700, og fikk tirsdag overrakt blomster og Flatangernytt-kopp av redaktør Ove Magne Ribsskog.

Flatangernytt vokser: Anne Lise ble abonnent nr. 700

Flatangernytt har rundet en ny milepæl, og Anne Lise Aakvik ble abonnent nummer 700!

- Jeg har tjuvtittet litt før. Men nå fant jeg ut at jeg måtte ordne abonnement for å få med meg det som skjer der jeg kommer fra, sier Anne Lise Aakvik.

Hun har bodd i Namsos stort sett hele sitt voksne liv, men er vokst opp i Småværet. Der er hun medeier i et fritidshus, og hun er ofte i Flatanger.

- Jeg er glad jeg kommer fra en sånn plass. Å komme ned til sjøen, gir ro i sjela, sier hun.

En gang flatangring....

- En gang flatangring, alltid flatangring?
- Ja, det er nok sånn. Jeg tror de fleste vil holde med meg i det, sier Anne Lise.

Hun syns det er artig å følge med på hva som skjer i Flatanger. Mange unge - og for henne ukjente - har flyttet til kommunen. Det betyr at det er vekst og utvikling, og det er bra, mener hun.

- Jeg synes Flatangernytt er blitt veldig bra. Det er interessant lesning om hva som skjer, sånn at vi som ikke er der hver dag, også får oppdatert oss, sier Anne Lise, som også setter pris på å kunne følge Flatangers fotballag direkte.

Gode tall for Flatangernytt

Flatangernytt har i skrivende stund over 700 aktive abonnenter.

[annonse]
- En viktig milepæl er nådd, og vi er nærmere målet om å oppnå pressestøtte, sier Ove Magne Ribsskog, redaktør i Flatangernytt og daglig leder i Flatanger Media AS.

Redaktør Ove Magne Ribsskog overrakte blomster og Flatangernytt-kopp til Anne Lise Aakvik - abonnent nummer 700 - på Spillum tirsdag.

I avisbransjen er det vanlig å snakke om husstandsdekning - altså hvor mange husstander i en kommune som er abonnenter. Om de 700 abonnentene fordeles på 501 husstander, har Flatangernytt utrolige 140 prosent husstandsdekning i Flatanger.

- Et fantastisk tall, men det forteller nok ikke hele sannheten, sier Ribsskog.

Flatangernytt dekker også Statland og Seter, og har abonnenter der. I tillegg er det mange utflytta flatangringer og folk med fritidshus i kommunen som er abonnenter.

- Vi når ut til mange flere enn dem som er bosatt i Flatanger, noe også vår abonnent nummer 700 er et godt eksempel på, sier han.

Offisielle tall

De offisielle opplagstallene for første halvår ble offentliggjort tirsdag. For første gang er Flatangernytt med, uten at det er historiske tall å sammenlikne med. Flatangernytt ble abonnementsavis i desember i fjor.

Flatangernytt fikk et godkjent opplag på 760 i første halvår. Tallet er et gjennomsnitt for de seks månedene, og inkluderer såkalte frieksemplarer.

Samme beregning vil bli gjort i andre halvår, og snittet for hele året blir det endelige opplagstallet

- Vi har nå nådd 700 abonnenter, som inkludert frieksemplarer tilsvarer 1000 abonnenter. Men for å oppnå pressestøtte, må vi ha 1000 som et snitt for hele året. Det kan holde hardt i år. Da må vi enda høyere - og det fort. Men uansett har vi god fart inn i 2022, sier Ove Magne Ribsskog.

Opplagstallene fra Landslaget for lokalaviser (LLA) og Mediebedriftenes landsforening viser følgende for trønderske aviser:

(Kilde: LLA og MBL)