Flatangernytt vokser, og har nå et godkjent opplag på 1.101.

Flatangernytt en av opplags­vinnerne i Trøndelag

Nye tall viser at Flatangernytt er en av opplagsvinnerne i Trøndelag. Avisa går fram med 47 prosent i første halvår, sammenliknet med første halvår i 2021.


Bare Meråkerposten har en større prosentvis framgang. Den øker opplaget med 67 prosent.

Flatangernytt fikk et godkjent opplag på 760 i første halvår 2021, og økte til 1.101 første halvår i år. Det gir en økning på 341 eksemplarer.

Veksten fortsetter

– Vi er veldig godt fornøyde med disse tallene, og veksten har faktisk fortsatt i andre halvår. Vi får svært positive tilbakemeldinger fra leserne. Det er tydelig at vi dekker et behov i vårt nedslagsfelt, sier redaktør Ove Magne Ribsskog i Flatangernytt.

Avisa satset og la om til abonnementsløsning i desember 2020. Siden har det vært en jevn vekst i antall abonnenter. Dette forklarer også noe av den store veksten fra første halvår i fjor til første halvår i år.

Målet er å oppnå pressestøtte for 2022. Med de tallene som nå ligger på bordet, er utsiktene gode til å klare kravene.

- Takk til våre lesere, som ser verdien av å ha ei lokalavis som dekker nærområdet, sier Ove Magne Ribsskog i Flatangernytt. (Foto: Helge Staven)

– Vi er avhengig av pressestøtte for å kunne drive videre. I tråd med planen har aksjonærene skutt inn mer kapital dette året. Med pressestøtte vil drifta være sikret framover, sier Ribsskog.

Flatangernytt er medlem i Landslaget for lokalaviser (LLA), som har over 100 medlemsaviser. Disse går samlet sett fram med 2.850 eksemplarer, en økning på 0,8 prosent.

- Lokalavisene leverer viktig og unikt innhold, sier generalsekretær Tomas Bruvik i LLA. (Foto: LLA)

Viktig og unikt innhold

LLAs generalsekretær Tomas Bruvik gleder seg over de nye opplagstallene.

– Det er veldig kjekt å se at lokalavisene fortsatt har økning i opplaget. Lokalavisene leverer viktig og unikt innhold som vi ser at abonnentene setter pris på. Vi er selvfølgelig spent på utviklingen når som mange får trangere privatøkonomi, men vi håper at folk vil fortsette å se viktigheten av lokalavisa si, sier LLAs generalsekretær Tomas Bruvik i en pressemelding.

– Lokalavisene Hallingdølen (+ 649) og Meråkerposten (+528) er blant LLAs opplagsvinnere. Meråkerposten øker med 67 %! Også Avisa Lofoten (+46 %) og Flatangernytt (+45%) har en imponerende flott prosentvis vekst, heter det i pressemeldinga.

Alle LLAs aviser har nå et totalopplag på 368.040.

 

(Kilde: Mediebedriftenes landsforening/LLA)

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.