Blir det noen gang pol på Lauvsnes med det regimet som styret i Vinmonopolet nå styrer etter?
KOMMENTAR

Flasketuten peker på...

Det kunne vært interessant å være flue på veggen når styret i Vinmonopolet leker "flasketuten peker på...".


 

KOMMENTAR: Dette er en redaksjonell kommentar som gir uttrykk for artikkelforfatterens mening.

 

Av og til får jeg bilder i hodet som egner seg bedre i en revy enn i en kommentar.

Men tenk om det var sånn at styret i Vinmonopolet satt på gulvet med masse kort i en ring. På ett av dem er "Flatanger" skrevet med sprittusj.

Så svinger lederen vinflaska, og vips, der peker tuten på - Overhalla!

Vel, det var nok ikke sånn det foregikk. Og vi unner overhallingene eget pol. Men det må være grunn til å spørre om Flatanger i det hele tatt har hatt noen sjanse, slik regimet er nå.

«Best for flest»

Så lenge folketall og omsetning i varehandelen blir tillagt så stor vekt som det tydeligvis blir, vil Flatanger ha store problemer med å nå opp i overskuelig framtid.

Kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet sier til Flatangernytt at styret velger de stedene med lavest risiko. 

- Vi åpner butikk der det er «best for flest», sa Nordahl.

Hvilke sjanser har da Flatanger til å få pol?

Hvis Vinmonopolet velger å ta sitt samfunnsoppdrag på alvor, må det også tenke at folk i distriktene må få lik tilgang som andre.

Hva hvis styret i Vinmonopolet ser på etablering i Flatanger som en styrking av varehandelen og kommunen - og noe som kan gi vekst?

Bolyst

 I dag er det å kunne kjøpe ei vinflaske til helga noe som folk i byene tar for gitt. Hva ville det ikke ha betydd for bolyst og lyst til å bli boende et sted, om du kunne handle ei vinflaske lokalt - og slapp å planlegge innkjøp dager og uker i forveien?

Og hva betyr det ikke minst for turistene og hyttefolket som kommer til Flatanger i tusentall hvert år. Et pol ville gjort Flatanger enda mer attraktiv.

I tillegg ville det redusert handelslekkasjen. Det er jo gjerne sånn at folk handler mer enn polvarer når de først er på bytur.

Opp til politikerne

Landet har fått en ny regjering. Gjennom eierskapet i Vinmonopolet kan regjering og storting legge føringer for hvordan utbygginga av nye avdelinger skal skje. 

Hva med å tenke etablering av Vinmonopol som et ledd i distriktssatsinga?

Politikere fra både venstre- og høyre-sida har vært på valgkamp i Flatanger og lovet pol. Kanskje det er på tide at noen leverer varene?

Av Ove Magne Ribsskog

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.