Åpent brev til ordfører og rådmann

Vi er alle rystet over terroren som skjedde under Oslo Pride. To menn i 50- og 60-åra ble drept og ytterligere 21 personer ble skadd under masseskytingen natt til lørdag.


DE
BATT:
Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for artikkelforfatternes synspunkter.

 

Hat mot mangfold, hat mot homofile og bifile hører dessverre ikke bare fortida til.

Derfor er det støttemarkeringer rundt omkring i Norge. Derfor heises regnbueflagget til topps, også på trønderske flaggstenger. Derfor så vi også lokalt at blomsterkassene rundt i bygda fikk små regnbueflagg i går. Vi i Flatanger SV ønsker at også kommunen går foran og heiser mangfoldsflagget til topps! Så vidt oss bekjent, har imidlertid ikke Flatanger kommune regnbueflagget eller regler for flaggbruk utover det norske og samiske flagget, og vi appellerer derfor til kommunen om snarest mulig å ta tak i dette.

Flatanger SV vil også ta initiativ til lokal Pride-markering så snart det lar seg gjøre, og vil med dette oppfordre til tverrpolitisk samarbeid for å få til dette.

Skal vi få et inkluderende samfunn, må ulikhet sees på som et gode og en styrke og det er nettopp det Pride er; en feiring av at mennesker er ulike og at vi trenger ulikheter for å skape et best mulig samfunn.

Kongen vår sa i sin berømte hagefest-tale i 2016: «Nordmenn er jenter som er glade i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre.

Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting. (...) Norge er dere. Norge er oss.»

La oss derfor samle oss om: Ja til mangfold! Ja til kjærligheten!

[annonse]
Av Tove Teigmo Hansen, Ingeborg Hagerup og Turid Kjendlie, Flatanger SV

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.