Endelig er det fullt av elever på skolen igjen

Over hele landet har det vært skolestenging siden regjeringen besluttet dette 12. mars. Mandag 27. april kunne 1.-4. klasse fylle klasserommene igjen, og mandag ble resten av elevene på Lauvsnes skole ønsket velkommen tilbake. Det var etterlengtet av både elever og ansatte.

– Jeg har gledet meg sånn at jeg nesten ikke fikk sove i natt, sier kontaktlærer Hilde Kålen. Med ansvar for 8. og 9. klasse, har hun kjent på at det har vært vanskelig å være tett nok på elevene i perioden. Til tross for nett-undervisning, samtaler på Teams og telefonmøter, blir det ikke like tett som i den vanlige undervisningen.

– Det er fantastisk å ha elevene her igjen, sier hun, og legger stolt til at hun er mektig imponert over det elevene har fått gjort i hjemmeskoleperioden.

Positive foreldre

SU-leder Linda Aakvik forteller at hun har opplevd at alle foreldrene har vært positive til å ha hjemmeskole.

– Nå blir det likevel godt for ungene å komme tilbake på skolen!  Vi har hatt fine planer å jobbe med fra skolen, men det kan være vanskelig med at elevene er på ulike nivåer og at de jobber i ulikt tempo.

– Mange foreldre har måttet kombinere det å være lærer til barna sine med det å ha hjemmekontor, og det har vært krevende.  Som foreldre har vi ikke de samme verktøyene for å lære bort som skolen har. Likevel: Vi er heldige som bor her, siden det er så lukket i Flatanger og ikke samme smittepresset som vi har andre plasser, sier hun.

Linnea og Leyna er glade for å være tilbake på skolen.

Glad for å treffe elever og lærere

Også elevene synes det var godt å komme tilbake på skolen. Leyna Løfsnæs Mortensen går i 4. klasse og har allerede hatt to skoleuker tilbake på skolen.

– Det beste med å komme tilbake var å treffe vennene og lærerne igjen, sier Leyna. Hun forteller at hun har blitt flinkere med iPad etter å ha hatt skole hjemme.

– Jeg har gjort oppgavene raskt, sier hun, men det har vært vanskelig med oppgavene. Hun forteller også at det har blitt mye stillesitting.

Mye å huske

Linnea Ekker Dølvik er året eldre og hadde sin første dag tilbake i dag, og også hun synes det var godt å møte vennene sine igjen. Imidlertid er det mye å huske på, synes hun.

– Vi må vaske oss ofte, forklarer hun, og forteller at det er viktig å holde avstand. På bussen fikk de ikke sitte som de ville. Bare søsken får sitte ved siden av hverandre, ellers må de sitte en og en på et dobbelt-sete. På skolen er det en meters-regelen som gjelder, så alle elevene blir godt kjent med metermålet denne våren.

Ingen avgangseksamen

Ylva Christina Haagensen og Bendik Forsaa Geving er leder og nestleder i elevrådet. De er enig med de yngre elevene at det var godt å komme tilbake og treffe vennene sine. Bendik sier at det også er bra at lærerne legger opp til en litt forsiktig start med en overgang til «vanlig skole».

Bendik er tiendeklassing, og i år er det slik at det ikke blir avgangseksamen for grunnskolen. Etter en periode med digitale klasserom rundt i de tusen hjem, kan vi trygt slå fast at årets tiendeklassinger kan se tilbake på et år ingen andre avgangselever har opplevd før dem.