Country-duo med nettkonsert

Maren Emilie Kløven Lein og Jens Martin Olsen fra Flatanger står lørdag kveld på scenen i NTE Arena – uten publikum. Konserten blir sendt direkte, og du kan se den på Flatangernytt.

– Jeg tror dette blir veldig spesielt, men veldig artig å prøve noe sånt som dette. Du får ikke den samme nærkontakten med publikum som du ellers ville hatt, men det er alltid spennende å prøve ut nye måter å gjøre ting på, sier Maren Emilie.

Hun og Jens Martin har hatt flere oppdrag i det siste, og de har funnet hverandre i country-sjangeren.

Konserten er en del av NTE Arena Session. Tidligere har Jonas Ledang, Kine Kvalstad og Ronny Grannes holdt konsert, sammen med et fast husband som består av Terje Tranaas, Olav Hegge Selnes, Petter Fjerdingen og Eirik Øien.

Sputnik og Cowboy-Laila

– Nå på lørdag har Flatangers svar på Sputnik og Cowboy-Laila sagt ja til å stille opp. Vi skal spille litt forskjellige coverlåter i country/americana-landskapet, ispedd noe eget materiale, sier Jens Martin.

Også for den rutinerte vokalisten i Stiv Kuling, blir det en ny erfaring å stå på en scene uten publikum. Det blir ingen applaus når sangen er ferdig.

– Jeg så en lignende konsert med Lars Bremnes. Du verden så merkelig det er når han er ferdig med en låt og det blir dryppende stille, sier Jens Martin.

Mer nervøs enn vanlig

Han merker at han blir mer nervøs enn han normalt ville ha vært.

– Her kan vi ikke gjemme små feil bak klirrende ølglass og prating i do-køa. Så vi går nok til jobben om mulig enda mer skjerpet enn vanlig, sier han.

Konserten sendes direkte på Facebook og på Flatangernytt lørdag kveld, med start klokka 20.00. Da er det bare å benke seg.

– Jeg  gleder meg veldig mye til å få synge og spille litt igjen, sier Maren Emilie, som i likhet med alle andre artister og musikere ikke kan holde offentlige konserter i disse korona-tider.