UKM med stor variasjon

Det var god stemning da UKM gikk av stabelen på Zanzibar Inn lørdag. Antallet deltakere kunne vært høyere, men innsatsen var det ingen ting å si på.

Fra scenen ble det framført både dikt, fløytespill, dans, film og piano. Utstillingen var ikke stor, men hadde ulike uttrykk representert.

Alderen på de 16 deltakerne spente fra 11 til 19 år. De bidro med fem sceneinnslag og seks bidrag i kunstutstillinga.

Selv om oppslutninga har dalt de siste årene, var det stor interesse blant publikum, og mange benket seg for å få med seg årets UKM på Zanzibar.

Forestillingen åpnet med et feiende dansenummer av dansegruppa Polkadot, og fortsatte med Guro og Erles fine versjon av «En farfar i livet» – av Odd Nordstoga.

Trollbant publikum

Nadia Debes trollbant publikum i sin sterke framføring av sitt eget dikt i kombinasjon med bilder og tverrfløyte. «Sommerens siste rose» var tittelen, og diktet hadde hun skrevet spesielt for UKM.

– Jeg skrev det for å vise hvor heldige vi er som bor i Norge, hva krig er – og dens konsekvenser, spesielt i Syria, sier Nadia, som selv er flyktning fra Syria.

En gruppe ungdommer fra Flatanger og Namsos deltok på Filmbussen i sommer, og resultatet ble «Oppslukt». Filmen ble vist under UKM og gikk videre til fylkesmønstringa.

Forestillinga ble avsluttet med pianist Håvard Ørsnes, som framførte sin egenkomponerte «Per Vitam», som betyr «Gjennom livet».

Imponert

– Jeg er imponert over hvor flinke dere er. For noen år siden var UKM et kjempeshow i samfunnshuset, og vi må tilbake dit. Jeg oppfordrer flere til å bli med neste år, og så en stor takk til dere som var med i år, sa ordfører Olav Jørgen Bjørkås, som tradisjonen tro overrakte diplom og rose til årets deltakere.

De som gikk videre til fylkesmønstringa som skal være i Namsos i april var følgende:

Utstilling:

  • Helga Bruheim med maleriet «Balldronningen»,
  • Magnus Tyldum Ribsskog med foto «Fremmedhund i Nerja, Spania»,
  • Oda Ruud Kristiansen med installasjon «Hardere tider for Hubroen Harald».

Scene:

  • Voff Voff Mjau Films (Hanne Marie Tyldum Ribsskog (regi, skuespiller) Magnus Tyldum Ribsskog (kameramann) og Oda Ruud Kristiansen (regi, skuespiller)) med filmen «Oppslukt»,
  • Håvard Benjamin Ørsnes, piano: «Per Vitam»,
  • Polkadots (Dansere: Helga Bruheim, Oda Ruud Kristiansen, Ylva Christina Haagensen og Hanne Marie Tyldum Ribsskog) med dans til «Little Shop Of Horrors»,
  • Nadia Debes, Komposisjon – Musikk – Dikt – Bilder: Dikt «Krigens tårer» og innslag Tverrfløyte «Sommerens siste rose»