Tora med ny singel og konsert på nett

Artister må tenke nytt i disse korona-tider, og tirsdag spiller Tora Dahle Aagård solokonsert på Facebook-sida Koronerulling.  Bandet Tora har utsatt album-slipp, men i dag, mandag, kommer en ny singel.

Alt av konserter og turneer er innstilt inntil videre, og inntektene for musikere og andre artister uteblir. Christer Falck har dratt i gang Koronerulling, konserter på Facebook, og tirsdag er det Tora Dahle Aagård fra Flatanger som står på scenen.

– Jeg spilte en solokonsert på cirka 50 minutter. Det er mest egne låter, men også en fra «Inga fra øya», sier Tora til Flatangernytt.

Konserten er spilt inn på Sentralen i Oslo og sendes klokka 20.00 tirsdag, men blir også liggende tilgjengelig etterpå.

Her finner du konserten.

Konseptet går ut på å støtte artistene som nå blir uten konsertinntekter på grunn av restriksjonene rundt korona-pandemien. Det går an å vippse penger under konserten, og alle inntekter går til artistene.

Planer kullkastet

For Tora Dahle Aagård og bandet Tora har korona satt en effektiv stopper for mange av vårens planer. De skulle ut med ny plate 27. mars, men plateslippet er foreløpig utsatt til 17. april. Slippkonserten i Kuben i Grong er selvsagt også avlyst, det samme er englandsturneen i april.

– Det har vært noen tøffe dager med bare avlysninger og utsettelser, men sånn er det bare. Jeg har vært inne i leiligheten siden forrige onsdag. Veldig spesielt, sier Tora.

Hun forteller at turneen i England nok blir utsatt, og foreløpig er ingen nye datoer bekreftet.

– Som student og freelance musiker så er ikke dette den beste tiden rent økonomisk, men da er det så vanvittig fint at slike konsepter som Koronerulling finnes. Jeg er vanvittig takknemlig for at jeg får være med på det, og jeg håper mange vil se på. Også håper jeg selvfølgelig at det ble en fin konsert, for den har jeg ikke sett selv, sier Tora.

Slipper ny singel

Som et plaster på såret for alle fans, har bandet Tora bestemt seg for å gi ut en av låtene på det nye albumet som singel. «Money» kommer mandag, og ifølge Tora er det den lykkeligste sangen fra albumet.

– Musikk er så viktig akkurat nå, og jeg er sikker på at denne sangen får deg til å smile og danse, sier hun.

Sangen ble til etter at hun fikk en idé en dag i januar, og skrev et refreng som hun følte satt. Hun sendte det til broder Andreas Dahle Aagård, som gjerne ville lage tidenes produksjon. Og Tora ville skrive en tekst «med en tydelig langfinger»…

Singel mandag, og tirsdag kommer en hjemmelaget musikkvideo.

– Jeg måtte jo lage en selv i disse tider. Tror den ble ganske så kul! sier Tora fra sin selvpålagte karantene hjemme i leiligheten i Oslo.