Vogntogsjåfør omkom

En sjåfør av et vogntog omkom etter å ha kjørt av veien ved Beingårdsvatnet mellom Fjell og Jøssund i Flatanger onsdag ettermiddag. Politiet antar at mannen har fått et illebefinnende.

Utforkjøringa ble meldt til nødetatene litt før klokka 15. Både ambulanse, brannvesen og politi rykket ut. Et Sea King redningshelikopter ble rekvirert og ankom stedet klokka 15.50.

Det ble startet livreddende førstehjelp av folk som kom til, og av ambulansearbeidere, brannfolk og lege.

Da helikopteret ankom, ble en lege heist ned for å delta i arbeidet.

Politiet bekreftet klokka 19.15 at sjåføren har omkommet, og at pårørende er varslet. Sjåføren ble erklært død av lege klokka 16.26.

– Det ble startet gjenoppliving som har pågått i lang tid, dessverre uten et positivt resultatet, sier politiets innsatsleder Sten Svarliaunet.

Sjåføren er en mann i 50-årene heimehørende i Trøndelag, opplyser politiet til Adresseavisen. De pårørende ønsker ikke at navnet skal offentliggjøres.

Medisinsk årsak

Svarliaunet sier at dette ikke har vært et trafikkuhell i vanlig forstand.

– Alt tyder på at det er en medisinsk årsak – at sjåføren har fått et illebefinnende.  Det har vært lav hastighet og ingen skader på bilen, sier han.

Vogntoget havnet i grøfta og stanset inntil bergveggen.

Alene i bilen

Sjåføren var alene i bilen, og ingen andre biler  var involvert i utforkjøringa.

Semitraileren kom fra Jøssund-sida. Den havnet over i motgående kjørefelt før den la seg ut i grøfta og ble liggende med sida mot en fjellvegg.

Det var vinterføre, men ikke spesielt glatt på stedet der utforkjøringen skjedde. Vegen var stengt mens redningsarbeidet pågikk.

Politiet vil etterforske saken på vanlig måte. Mannen vil bli obdusert, og politiet tror det kan gi svar på hvorfor mannen døde.