Margit hedret som årets ildsjel

Margit Ekker Dølvik ble fredag hedret som årets ildsjel i Flatanger. Hun fikk overrakt prisen under Idrettens hedersfest i Trondheim.

– Jeg er beæret over å få denne prisen. Det var kjempeartig, men jeg ble mildt sagt overrasket over å bli foreslått, sier Margit.

Under den storstilte festkvelden i Trondheim, ble toppidrettsutøvere og ildsjeler hedret for sin innsats. Fra hver kommune i Trøndelag hadde idrettslagene nominert sine ildsjeler.

Flatanger idrettslag hadde nominert Margit Ekker Dølvik for den store innsatsen hun har lagt ned i å skape og drive et turntilbud for barn fra ett år og opp til 10. klasse.

Turngruppe med opptil 60 unger

Hun startet turngruppa da hun kom flyttende til Flatanger for 11 år siden. Før den tid var hun instruktør på helgesamlinger.

I begrunnelsen skriver Flatanger IL at Margit ga mange unger som tidligere sto uten et idrettstilbud, et alternativ.

«Hun tilfører positivitet, er inkluderende og viser ekte idrettsglede», skriver idrettslaget.

Margit Ekker Dølvik i aksjon på turntrening i Flatangerhallen.

– Det er mange foreldre som er med og stiller opp hver tirsdag, så jeg deler prisen med dem. De er engasjerte og alltid positive, og jeg er veldig avhengig av dem, sier Margit.

I år er det rundt 45 unger som er med på turntreninger hver tirsdag. I år er de eldste sjuendeklassinger og de yngste ett år. På det meste har det vært 60 unger med på turn.

Turn gir viktig grunnlag

– Jeg tenker at turn er veldig viktig, særlig nå som mange unger sitter mye stille. Da er det fint å oppleve gleden av bevegelse.

Hun sier at toppidrettsutøvere har sagt at turn er det beste å starte med. Da bruker ungene hele kroppen, de lærer balanse, koordinasjon, spenst og kroppsbeherskelse.

– Uansett hvilken idrett de ønsker å drive, er det lurt å ha turn i botn, sier Margit.

Ordfører Olav Jørgen Bjørkås var på plass i Trondheim for å hedre prisvinner Margit Ekker Dølvik. (Foto: Viggo Jakobsen, Globetrotter event & artist)

Selve prisoverrekkelsen i Trondheim ble en stor opplevelse. Selve utdelinga foregikk i Nova kino. Etterpå var det middag med artister på Scandic Nidelven.

Ordførerne i de enkelte kommunene sto for utdelingen av ildsjelprisen, og Olav Jørgen Bjørkås var på plass for å dele ut prisen til Flatangers ildsjel.

– Det var en veldig artig opplevelse, og ikke noe jeg hadde regnet med i det hele tatt, sier Margit Ekker Dølvik.