Hedret på idrettslagets årsfest

Flatanger idrettslag hedret både små og store utøvere – og trenere og oppmenn – på årsfesten fredag. Alexander Breistrand ble kåret til årets toppscorer og årets spiller i 5. divisjon.

– Det er mange år siden sist vi hadde en årsfest. Nå var det på tide å gjenoppta den tradisjonen, sa leder Morten Strøm da han ønsket velkommen.

Aktiviteten i idrettslaget er stor, med både turn, klatring, jenter 14-lag og to seniorlag i fotball.

Aktive turnere

Hele 45 barn er med på turntrening hver tirsdag. De holdt en oppvisning på årsfesten, der også tre seniorspillere fikk slått hull på myten om at fotballspillere er stokk stive.

Turnerne holdt oppvisning, og fikk med seg Karl Ivar Dahle Høstland, Alexander Breistrand og Stig Engen.

Margit Ekker Dølvik er turntrener, og hun ble nylig hedret som årets ildsjel under idrettsgallaen i Trondheim.

Turnerne deltok på et turnstevne i Steinkjer i år, og de gjorde det svært godt. De skal på et nytt turnstevne til våren.

– De er en superflink gjeng. Ungene er spreke og veldig ivrige. Vi har også kjempeengasjerte foreldre, og uten dem hadde det ikke vært noe turn, sa Margit.

Elisia til topps i turnoppvisningen.

Seriemestre

Flatanger har i år seriemestre i fotball. Jenter 14-laget gikk helt til topps og vant høstserien på målforskjell. Laget startet i 2013 med 10 spillere. I år var de 9 spillere, som møtte lag som hadde 20-30 spillere å ta av.

– De har vært kjempeflinke og har stått på hele tida. I år har de spilt en jevn og fin serie, med 17 seriekamper. I fjor var de på Havyard cup på Fosnavågen, og etter det har laget vokst, sa trener Egil Steffensen.

Jentelaget ble seriemester, og de som deltok på årsfesten fikk overrakt diplom for sin innsats. Fra venstre: Ariel Linnea Lein, Oda Ruud Kristiansen, Ada Evensen, Hanne Marie Tyldum Ribsskog, Thea Steffensen, Ylva Haagensen og Vida Hunnestad.

Morten Strøm gratulerte, og sa at det ikke er hvert år Flatanger har seriemestre. Bare en gang før har et jentelag vunnet serien.

– Veldig, veldig imponerende, sa Strøm om jentelagets innsats.

Klatring er en idrettsgren som er blitt populær i Flatanger de siste åra, ikke minst takket være klatremiljøet på Strøm og i Hanshallaren. Med klatrevegg i Flatanger og på Vik, er det gode muligheter for å klatre. Nå jobbes det også med å få på plass en buldrevegg.

Herman Sæther Haagensen var den eneste i klatregruppa som deltok på årsfesten, og han fikk diplom av Morten Strøm.

Oppsving for fotball

Seniorfotballen har fått et kraftig oppsving i Flatanger, med to seniorlag i 5. og 6. divisjon. Etter en litt tung start for 5.divisjonslaget, løsnet det og for Flatanger som konkurrerte om topplassering og opprykk.

– Vi hadde ett poeng etter de tre første kampene. Men vi løftet oss, og vi knuste seriemesteren 7-2 på Vik. Jeg har aldri tvilt på laget. Vi har gode spillere, sa spillende trener Karl Ivar Dahle Høstland.

Han skrøt av den store publikumsoppslutninga, og hjelpen laget har fått fra Avaldsnes-trener Thomas Dahle. Det har også vært et utmerket samarbeid med B-laget, der unge spillere har fått prøve seg og har fått god kamptrening.

– Unge spillere har kommet opp på A-laget, som Lucas Haagensen. Vi har også signert spillere fra hele Namdalen og den beste keeperen fra Steinkjer. I alt har vi brukt 50 spillere på de to lagene, sa Høstland.

B-laget endte på 2. plass i 6.divisjon, mens A-laget kom på 3. plass bak Åfjord og Innherred/Steinkjer 2. Dermed blir det spill i 5.divisjon også neste år.

– Vi ønsker å bli bedre, og vi gleder oss til neste sesong, sa Karl Ivar Dahle Høstland.

Seniorspillere som ble hedret under årsfesten, foran fra venstre Karl Ivar Dahle Høstland, Alexander Breistrand og Lucas Haagensen. Bak fra venstre Sigurd Havstein, Michael Strand, prisutdeler Nils Strand, Stig Engen og Fredrik Dahle Klocke.

Årets spiller

Alexander Breistrand ble toppscorer i Flatanger og Namdalen med 22 mål. Han ble hedret både som toppscorer og årets spillere under årsfesten i idrettslaget.

Lucas Haagensen ble årets spillere i 6. divisjon. Karl Ivar Dahle Høstland ble årets navn.

Kultursjef Anastasia Sæther (til høyre) delte ut blomster til de frivllige. Fra venstre: Karl Ivar Dahle Høstland, Nils Strand, Stig Engen, Signy Dahle, Egil Steffensen, Margit Ekker Dølvik og Morten Strøm.

Oppmenn, trenere og andre frivillige ble også hedret under idrettsfesten. – Vi er avhengig av at de gjør en innsats, sa Morten Strøm.

Kultursjef Anastasia Sæther delte ut blomster til de frivillige, og sa hun var glad for at så mange engasjerer seg. – Det er kjempebra at vi har et så sterkt idrettslag i Flatanger, sa hun.