Ei god opplevelse i Vik kirke

Vi ble tatt med både til dyrehagen og inn i følelsen av jul og sjelefred da Flatanger musikkforening serverte høstkonsert søndag.

Når høstmørket er på sitt svarteste og gresset blinker av frost, inviteres vi inn i varmen i kirka på Vik. Til en time med kaffe og kaker, musikk og tid til egne tanker og lave skuldre.

Flatanger musikkforening bidro med sjelefred og julestemning.

Engler og apekatter

Og det ble servert både engler og apekatter forma som musikk. Korpset har både tradisjonelle stykker og mer lekne titler på lista si. I «A day at the zoo» var det både fine sommerfugler og små kryp, store elefanter og frekke apekatter i full sving, der musikerne får lekt seg med instrumentene på mer utradisjonelt vis.

Den tradisjonelle melodien «En liten vise» befinner seg i den helt andre enden – der publikum lett kjente igjen tonene som en del av musikkarven vi har sammen.

Jens Martin Olsen i aksjon under konserten i Vik kirke.

Gjesteartist

Jens Martin Olsen var invitert av korpset til å ha et par innslag. Og for de som har fulgt med i Flatangers stolte UKM-tradisjon, bød han blant annet på et gjenhør med en perle som i sin tid gikk til UKMs landsmønstring i Trondheim, da han sammen med Benjamin Eliassen stilte med sin versjon av «Free fallin’».

Julestemning

Så nærmer vi oss desember og jul – og korpset satt stemninga med «Mitt hjerte alltid vanker» og «Marys boychild». Konserten ble rundet av med et potpurri fra disneyklassikeren «Frozen». Den – og mye mer – blir det sikkert muligheter til å høre mer av neste år.

Korpset med sin dirigent Marthe Austad.

Jubileum i 2020

Korpset går snart inn i jubileumsåret 2020 – med 70-årsmarkering for Flatanger musikkforening. Da blir det jubileumskonsert i slutten av april som ett av høydepunktene.

Mange ser korpset bare på 17. mai. Søndag fikk vi igjen et bevis for at korpset eksisterer resten av året også. Mens mange andre bygder og byer må se at korpsene legges ned, er vi så heldige å ha korps som lever i beste velgående, ikke minst på grunn av dirigenten Marthe Austad.

Takk for opplevelsen – og takk for kaffen.