Nytt NRK-program fra Flatanger

Stylist og TV-kjendis Erlend Elias var i mai i Flatanger for å spille inn en episode av NRK nye satsing Safari Norge. 15.oktober kommer episoden på NRK 1.

Safari Norge starter tirsdag 8. oktober. Episoden med Erlend Elias på havørnsafari i Flatanger, kommer altså som andre episode uka etter. Men alle episodene er tilgjengelig på NRKs nett-tv fra 8. oktober.

– Jeg har fått ei ørn oppkalt etter meg, fortalte en begeistret Erlend Elias Bragstad til Flatangernytt, etter å ha vært ute på sjøen og fotografert havørn under sitt besøk i mai.

I den nye serien som NRK-redaksjonen Ut i Naturen har laget, tar de med kjendiser på safari i deres eget hjemland – Norge.

– Folk reiser til Afrika, men glemmer hvilke naturrikdommer vi har i Norge, sier programleder Hanne Aass.

Ole Martin Dahle var den selvsagte guide da NRKs Ut i naturen skulle ut og lage tv-program om Erlend Elias forhold til havørna.

Erlend Elias svarte ja med en gang han fikk utfordringen fra NRK. Og siden hans største ønske var å ta bilde av havørn, var det naturlig å ta turen til Flatanger og ørnemannen Ole Martin Dahle.

– Jeg har aldri kommet så nært havørna før. Hvis jeg hadde dødd og blitt født på nytt, ville jeg ha blitt gjenfødt som havørn, sa Erlend Elias til Flatangernytt.

Erlend Elias fikk sitt bilde, men han fikk også oppleve mer av Flatanger og andre dyr som elg og rådyr. Ifølge programomtalen overrasker han stort da det viser seg at han kan snakke med dyra…

Se programmet på NRK TV her

I alt er det laget seks program med norske kjendiser som drar på safari for å oppleve ville dyr i Norge. Først ute er Yosef Wolde-Mariam, den ene halvdelen av rap-duoen Madcon, som drar til Svalbard for å møte isbjørn. Deretter kommer Erlend Elias.

Nicolay Ramm, Selda Ekiz, Silya Nymoen og Mia Gundersen-Leliënhof deltar i de neste programmene.