Søker nye drivere i Einvika

Brit og Reidar Einvik ønsker å gi seg etter denne sesongen, og søker nye drivere av Einvika havfiske og overnatting i Flatanger.

De har drevet turistanlegget i 25 år, og begge har for lengst nådd pensjonsalderen.

Reidar Einvik (73) ønsker å gi seg som turistvert.

– Det er egentlig alderen som er årsaken til at vi ønsker å finne noen til å drive anlegget. Vi trives med det, men det krever sitt. Vi har for eksempel nesten aldri vært på sommerferie, sier Reidar Einvik.

Han er 73 år, og Brit har også passert 70. Nå ønsker de noen roligere somre framover.

De startet for fullt med turistfiske og overnatting på det gamle handelsstedet i 1994.

50 sengeplasser

Mandag gikk de ut på sin egen Facebook-side og annonserte etter nye drivere.

I dag består Einvika Overhatting og Havfiske AS av følgende:

  • 10 boenheter med ca 50 sengeplasser
  • Utleie av 15 småbåter
  • Fjordskyss, 37 fot, godkjent for 12 passasjerer
  • Mulighet for kafé- eller restaurantdrift i det gamle ungdomshuset, som har godkjent kjøkken

– Hva krever dere av de nye driverne?
– De må ha interesse for å drive et slikt anlegg. De må være interessert i å ta imot og snakke med folk, og drive service. De bør ha litt mekaniske kunnskaper for å ta hånd om båtene, og de bør ha papir for å kunne kjøre Fjordskyss. Men det går an å skaffe seg for den som ønsker det, sier Reidar Einvik.

Han har i en årrekke tatt med turister ut på havet med turistbåten. Mandag var det et følge med kinesiske gjester som fikk prøve fisket i Flatangers skjærgård.

Passert 2000 gjester

– Hvor mange gjester har dere hatt i år?
– Jeg vet ikke helt nøyaktig, men vi har passert 2000 personer. Alt er stort sett utleid og det blir bare mer og mer etterspørsel for hvert år.

Svenskene er i flertall blant gjestene, men det kommer også mange tsjekkere, nordmenn og folk fra andre land. Det er heller ikke bare fiskere, men også padlere, dykkere, klatrere og andre som ønsker å bo i Einvika.

– Vi har mange bestillinger også for neste år, og har nok forhåndsbestillinger for rundt en million kroner, sier Reidar Einvik.

– Har dere vurdert å selge anlegget?
– Nei, vi har ikke lyst til det. Vi har barn og barnebarn som kan være interessert på sikt, og da ønsker vi ikke å selge, sier han.