Presenterte ny notvasker på Aqua Nor

Flatanger-selskapet Meox AS presenterte en ny notvasker på Aqua Nor i Trondheim. Også Folla Maritime Service, Aqua Kompetanse og AQS var på plass på verdens største havbruksmesse.

Fakta:

n

 

– Det har vært helt pakket med folk her, sier daglig leder Odd Ivar Mork i Meox, som har opplevd stor interesse for den nye notvaskeren.

Arbeidet med å utvikle vaskeren startet i 2015, og den ble vist fram for første gang på oppdrettsmessa der Meox hadde stand.

Notvaskeren er ennå ikke satt i produksjon, men noen eksemplarer er produsert og flere skal lages for levering neste sesong.

– Vi har et patentert vaskesystem som gjør at vi bruker en tredel av vannmengden i forhold til andre vaskere. Det gjør at brukerne kan spare mye diesel, sier Odd Ivar Mork, som har testet ut vaskeren i samarbeid med Bjørøya.

Camilla Kvaløsæter, Frode Løvmo og Rune Brennvolleng i Folla Maritime var på plass med visningsbåt.

Presenterte båt

Folla Maritime Service var på plass i Skansen med sin nye Follaspeed 36 – en hurtiggående båt for persontransport. Det er allerede solgt to fartøy av denne typen, den ene til Midt-Norsk Havbruk, den andre til Bjørøya.

– For oss har messa vært kjempebra. Vi har fått treffe mange kunder og hatt gode møter. Vi har også tatt med folk ut på prøvetur. Dette er en fin måte å få vist fram hva vi leverer, sier daglig leder Rune Brennvolleng i Folla Maritime.

Svenn Are Haug i AQS og Eskil Solberg og Linda Hagen i Aqua Kompetanse hadde felles stand under Aqua Nor.

Aqua Kompetanse og AQS hadde stand på den felles trøndelagsstanden, sammen med en rekke bedrifter fra regionen.

Eskil Solberg, leder for miljøavdelinga i Aqua Kompetanse, sier at Aqua Nor er en fin arena både for å treffe kunder, delta på fagseminar og treffe kolleger.

– Vi har ansatte som er spredt langs hele kysten, og her treffes mange av oss, sier Solberg.