Nye fartøy på løpende bånd

Folla Maritime Service overleverte nylig en ny FollaWork 35 til Håløy Havservice i Troms. Flatanger-verftet har også undertegnet avtale om bygging av en ny, ett-skrogs FollaMulti 50.

For Håløy Havservice er dette den andre FollaWork 35 på kort tid. Et tilsvarende fartøy ble overlevert mot slutten av fjoråret.

Fartøyet, som får navnet M/S «Storøy II», erstatter gamle M/S «Storøy» som har vært i operasjon i regionen siden 1980.

– Selv om det er vemodig å fase ut utstyr som har vært i lang og tro tjeneste, representerer de nye fartøyene fra Folla Maritime viktige fremskritt for våre operasjoner, sier Kristian Bredahl i Kleiva Fiskefarm AS i en pressemelding.

– God kvalitet

– Fartøyene fra Folla Maritime holder god kvalitet og høy finish, og begge leveransene har skjedd til avtalt tid, sier han.

Markedssjef Greger Samuelsen i Folla Maritime sier det er spennende å jobbe med kunder som stiller store krav til tekniske detaljer og utforming av fartøyene.

– Vi takker rederiet for et godt samarbeid gjennom byggeperioden, sier han.

Markedssjef Greger Samuelsen i Folla Maritime takker for oppdraget med å bygge et 50-fots fartøy til André Vikan og Kalle Vikan i Vigrunn AS. (Foto: FMS)

Multifartøy

Omtrent samtidig som byggenummer 76 ble overlevert, ble det signert kontrakt med rederiet Vigrunn AS på Frøya om levering av en FollaMulti 50. Dette blir rederiets byggenummer 78, og er et ett-skrogs fartøy på 14,96 x 7 meter.

Greger Samuelsen opplyser at dette blir et fartøy med mange bruksområder. Lasterommet er gjort så stort som mulig, og blir utrustet for frakt av levende fisk i tillegg til vanlig kvotefiske. Fartøyet blir også utrustet som bløggebåt, noe som oppdrettsselskaper verdsetter om det blir nødvendig med hurtig utslakting.

– Hos Folla Maritime Service har vi fokus på skreddersøm og utvikling av nye løsninger basert på kundens behov. Dette fartøyet er et godt eksempel på godt samarbeid mellom kunde og verft, sier Samuelsen, som opplyser at sjøsetting vil bli høsten 2020.