Flatanger sikter mot toppen

Med seier over Neset i høstsesongens åpningskamp, har Flatanger tatt et viktig steg mot toppen av tabellen. Blir det seier mot Verdal lørdag, kan Flatanger nå helt til topps.

Flatanger IL har startet høstjakten på poeng og kom godt i gang mot Neset. Den gamle storheten fra Frosta, som senest i fjor spilte i 4.divisjon, var sjanseløse på en fin og innbydende gressbane på Vik.

Banemester Eivind Johnny Dahle legger sin ære i at banen skal være så optimal som mulig, selv om den er ujevn. Vi får håpe på lite nedbør utover høsten, slik at spilleforholdene er akseptable.

Alexander Breistrand ble kåret til banens beste. (Alle foto: Kristian Dahle Klocke)

Serieåpningen på Frosta endte med 2-0 seier til Neset, og det var et revansjelystent Flatanger som sto som vertskap denne gangen. Et heltent Flatangerlag tok kommandoen fra start, og spillende trener og lagkaptein Karl Ivar Dahle Høstland stanget laget i ledelsen etter et flott innlegg fra Andreas Krokstad Woll.

Utover omgangen fikk Neset et par farlige sjanser, men Iver Berre tok det som kom. Neset satset på raske kontringer med to lynraske spisser på topp.

Keeperen utvist

Men hjemmelaget linet opp sjanser på løpende bånd, Ola Kristian Dahle Høstland headet utenfor, Alexander Breistrand skudd utenfor etter et godt raid av Lucas Haagensen, Breistrand løp fra alt og alle og slo et flott innlegg som Andreas ikke nådde helt frem på.

Men så, etter 39 minutter, kommer en ny langball fra Frosta, keeper går ut og kapteinen skal heade inn til keeper – som plukker ned ballen utenfor sekstenmeteren. Det blir rødt kort, hjemmelaget er redusert til ti mann,

Neset får frispark i farlig posisjon. Aleksander Roel overtar keepertrøya og plukker opp hanskene. Han tar det som kommer. Utvisningen var et hendelig uhell. Keeper straffes hardt når han tar ballen med hendene utenfor sekstenmeteren. En ren refleks som gjør at han må stå over neste hjemmekamp.

Alexander Roel holdt buret rent da han måtte steppe inn for den utviste faste keeperen som kom i skade for å ta ballen i hendene utenfor 16-meteren.

Roel spilte sin første kamp for sesongen etter en skade i vinter, og det var rett og slett deilig å ha denne friskusen tilbake – ikke minst for hans betydning for garderobekulturen. Lagene går til pause med hjemmelaget i føringen. Pausepraten ble særdeles viktig når Flatanger må spille i 50 minutter med 10 mann.

Neset fikk en vitamininnsprøytning og øynet sjansen til poeng på Vikbanen. De hadde ballen mye, men Flatanger spilte på det sikre. Trillet kula, lot seg ikke stresse og beholdt roen, og hogg til når muligheten bød seg. Det ble aldri farlig foran Roel i målet, og hans rutine kom til sin rett da det var nødvendig. Men det var smånervøst blant de 60 tilskuerne som kranset Vikbanen denne lørdagen.

Men etter 61 minutter viste toppscorer Alexander Breistrand seg frem, og sendte hjemmelaget i føringen med 2-0 med et velplassert og hardt skudd. Hovmester Ola Kristian Dahle Høstland sto for serveringen. Da var i realiteten kampen avgjort.

Kristian Olsen gratuleres med 3-0-scoringen. Seieren er sikret og vel så det.

Flatanger skapte det som var av sjanser utover omgangen. Da Ola Kristian Dahle Høstland kommer på et raid og legger inn i feltet, går ballen forbi alt og alle til en umarkert Kristian Olsen på bakstanga som smeller ballen i nota. Med 3-0 ebber kampen ut i godværet på Vik, og gjengen fra Frosta drar hjem til opptak av poteter og grønnsaker.

Banens beste nok en gang

Banens gigant var nok engang Alexander Breistrand. For tredje kamp på rad ble han kåret til banens beste. Han løper som en galeislave, og viser en enorm glød og arbeidskapasitet.

Men det nykomponerte midtforsvaret var også solid. Karl Ivar Dahle Høstland var solid som alltid, med scoring og solid stopperspill. Denne gangen hadde han en pimpernell fra Vannavika som makker. Benjamin Lein Fuglår spilte nok en solid kamp på uvant plass – men som potet kan han spille overalt på banen. Han har til og med stått i mål og reddet straffespark for et par sesongen siden.

Sammen med midtbaneduoen Ole Kristoffer Fjeseth og Ola Kristian Dahle Høstland var denne kvintetten toneangivende på Flatanger.

Ole Kristian Dahle Høstland gir som alltid alt i kamp mot motstanderne.

6 seire på de 7 siste kampene

Etter en ukomfortabel start på sesongen, der Flatanger sto med en uavgjort og to tap – har laget løftet seg kraftig, og står nå bokført med 6 seire på de 7 siste, etter tidvis gnistrende angrepsspill.

Forrige sesong sto laget bokført med to hjemmeseire, og tok 8 poeng på Vik, mot 14 poeng på bortebane. Denne sesongen har laget startet med de tøffeste bortekampene, og har blomstret i hjemmekampene. Fire hjemmekamper har alle endt med seier, og hele 17-3 i målforskjell.

Litt skuffende at bare 60 tilskuere fant veien til Vik denne lørdags ettermiddagen, men de som kom fikk en severdig opplevelse. Kampen kolliderte med RBK-kamp blant annet. Nettopp linken til RBK blir spennende, for denne helgen ble det klart at butikksjef for RBK-shop, Arne Strøm Tingstad fra Jøa, melder overgang til Flatanger.  Vi gleder oss til å bli bedre kjent med gutten fra Olav Duuns rike.

Unge og lovende Lucas Leander Haagensen viste seg fram i kampen mot Neset.

Fryktelig jevn serie

Med helgas seier inntok Flatanger tredjeplassen, men ble forbigått av Neset onsdag kveld.

Verdal 2 ligger på 7.plass, 3 poeng etter Flatanger, og kan med seier komme på samme poengsum som Flatanger. Vinner Flatanger, passerer flatangringene Innherred på målforskjell

Nettopp Verdal 2 kommer til Vik førstkommende lørdag. Et solid hjemmelag har ikke tenkt å gi ved dørene. Med seier til hvittrøyene går Flatanger helt til topps i 5. divisjon for første gang denne sesongen. Med andre ord – ingen grunn til å sitte hjemme på lørdag.

Andrelaget imponerer

Bak den suverene serielederen Bangsund, har Flatangers andrelag hatt en imponerende vårsesong. Laget er det eneste som har tatt poeng mot Bangsund, og har imponert med flere glimrende kamper. Selv om de andre lagene har spilt en kamp mer, ligger Flatanger 2 fortsatt på en solid andreplass.

Dette lover godt for fortsettelsen. Laget har allerede tatt flere poeng enn fjorårssesongen.

Tabellen:

Plass Lag Total Poeng
V U T Mål
1 Innherred /Steinkjer 2 7 1 2 33 – 22 22
2 Åfjord 7 0 3 30 – 21 21
3 Neset 6 2 3 21 – 19 20
4 Flatanger 6 1 3 32 – 18 19
5 Nessegutten 5 2 3 26 – 16 17
6 Egge 5 1 4 28 – 18 16
7 * Verdal 2 5 1 4 32 – 26 16
8 Kolvereid 3 1 6 26 – 25 10
9 Vinne 1 1 9 19 – 42 4
10 Bjørgan 0 2 8 13 – 53 2