Sjakktrekk å flytte innendørs

Det viste seg å være et sjakktrekk av arrangøren å flytte årets Tangspræll innendørs på grunn av været. Folk strømmet til Flatangerhallen og koste seg under tak.

– Vi er strålende fornøyd. Det har fungert veldig bra. Folk er positive, og de som står i bodene sier at de selger like mye som tidligere år, sier Tangspræll-general Egil Steffensen.

Etter lørdagen kan han oppsummere med mellom 1800 og 1900 besøkende i Flatangerhallen. På en lørdag med ufyselig vær ute, er det svært bra, mener han – selv om det er noen hundre mindre enn «normalen» på Tangspræll.

Sebastian Aune Edvardsen i neste års 10.klasse solgte fiskesuppe til inntekt for skoletur. Jesper Aune (6) synes fiskesuppa var skikkelig god. Bak mor Tina Elden.

– Når du ser været ute, angrer du på avgjørelsen om å flytte innendørs?
– Nei, det gjør vi ikke. Det hadde garantert ikke kommet så mye folk om vi hadde holdt ute. Hallen har reddet dagen, sier Egil Steffensen.

Storfjellet i regnvær

Tangspræll-helga begynte allerede fredag kveld med Storfjellmarsj og løpet Storfjellet opp, som startet ved skolen.

Suveren vinner av herreklassen ble Eirik Nordvik fra Steinkjer, som satte ny løyperekord med tida 9,32 minutter. Kvinneklassen ble vunnet av Emilie Valstad med tida 11.45.

39 personer trosset regnværet og gjennomførte Storfjellmarsjen. Det siste året har 55 personer hatt over 30 turer opp på Storfjellet, og blant dem ble det trukket tre vinnere: Per Anton Løfsnæs, Anna Bruheim og Lise Hunnestad.

Lørdag åpnet bodene i Flatangerhallen, med tradisjonelt loddsalg, salg av mat og mye mer. For de minst var det hoppeslott og andre aktiviteter, og konkurransen «Kaillkauk» ble gjeninnført i år. Vinner ble Heidi Aune med 129 decibel.

Flatanger musikkforening med sin dirigent Marthe Austad spilte storbandmusikk. (Foto: Magnus Tyldum Ribsskog)

Flatanger musikkforening holdt en minikonsert med fem numre fra vårens storbandkonsert. Andreas R. Staven og Grethe Holmen Berre var sangsolister på henholdsvis May Way og Sir Duke.

Tangspræll fortsetter med fest ved samfunnshuset, der Tre Små Kinesere og Grannes spiller. Og søndag er det ny dag med åpne boder i Flatangerhallen.