Investert for 21 millioner kroner på Vik

Det siste året har eierne av Vik Brygge og Trønderelement investert for over 21 millioner kroner på Vik i Flatanger.

På Kystdagene for nøyaktig ett år siden, ble planene om seks leiligheter på «gulltomta» ved butikken på Vik presentert.

I dag, når Kystdagene igjen arrangeres, er to av byggene kommet opp. Den første leiligheta i boligprosjektet Vik Panorama er innflyttingsklar om et par uker. Av de seks leilighetene, er bare to ledige.

I tillegg har Vik brygge i vinter ført opp to nye utleiebrygger, hver med en leilighet som har fire soverom. Selskapet har også investert i 14 nye utleiebåter, bygd nytt sløyerom og nytt fryserom.

Totalt er investeringene på over 21 millioner kroner. De seks leilighetene for fastboende kommer på 16,2 millioner kroner. Bryggene med to leiligheter på 3 millioner, og båter og øvrige investeringer på om lag 2 millioner kroner.

Gått radig

– Det har egentlig gått bra radig, sier daglig leder Egil Steffensen i Trønderelement, som har levert de tre leilighetsbyggene i Vik Panorama.

Dette prosjektet er organisert gjennom Extra Eiendom AS, der Vik Brygge og Trønderelement Eiendom eier halvparten av aksjene hver.

Arbeidet på tomta startet før jul. Den viste seg å inneholde mer fjell enn forutsatt, noe som forsinket arbeidet en del. Men monteringa av første bygg startet 14. mars, og der er leilighetene snart innflyttingsklare.

– Jeg vet ikke om det finnes finere tomter i Flatanger. Utsikten her helt vanvittig, og leilighetene ligger midt i smørøyet, sier Alf Magne Hanssen i Vik Brygge.

– Beste tomta i Flatanger, mener Alf Magne Hanssen, her på terrassen til den nesten ferdige leiligheta i Vik Panorma.

Fra stua og terrassen får beboerne utsikt rett ut Vikfjorden. Det er bare et steinkast ned på båthavna, og et kortere steinkast til nærbutikken.

For fastboende

De attraktive leilighetene kunne vært solgt fort om de ble solgt til utenbygdsboende som ferieleiligheter. Men det har eierne ikke ønsket.

– Vi har vært på utkikk etter fastboende, for vi gjør dette for å få flere naboer. Vi kunne ha solgt alt som ferieleiligheter, og har hatt noen seriøse henvendelser. Men vi har takket høflig nei, sier Alf Magne Hanssen.

Det gode med taktikken er at kjøpere av leiligheter har solgt eneboliger i grenda, og alle er kjøpt av fastboende.

– Det er frigjort hus og unge flytter inn, sier en fornøyd Alf Magne Hanssen.

De seks leilighetene er organisert som borettslag. De finnes i to størrelser, 79 og 90 kvadratmeter, med henholdsvis to og tre soverom. Det bygges også carport i bakkant av tomta.

Alf Magne Hanssen foran de to nye utleiebryggene som Nordmoe Hus har satt opp i vinter.

Nye utleiebrygger

I løpet av vinteren har Vik Brygge også bygd to utleieleiligheter i tilknytning til de øvrige utleieleilighetene ved kaia.

Hver av bryggene har 40 kvadratmeter grunnflate, med stue, kjøkken, soverom og bad nede, og tre soverom og bad oppe.

Vik Brygge har den siste tida fornyet hele båtparken, med 14 nye båter. Sløyerommet er revet og bygd på nytt, og det er ført opp et fryselager.

– Det har vært vanvittig mye arbeid i vinter, sier Alf Magne Hanssen, som kan si seg godt fornøyd med resultatet. Så store investeringer på så kort tid har vel aldri skjedd før i Vik-grenda.