– Fryktelig å se naturen bli rasert av søppel

Patrick Bjørsvik Dahle har alene samlet 50 kubikkmeter søppel – eller fem fulle konteinere – langs strendene i Flatanger.

Formannskapet syntes innsatsen var så formidabel, at politikerne vedtok å gi et gavekort på 1.000 kroner som en symbolsk takk for jobben.

– Det er fantastisk at ungdom bruker fritida si på å samle så mye søppel, sier ordfører Olav Jørgen Bjørkås, som overrakte gavekortet.

Store områder

Patrick Bjørsvik Dahle har saumfart fjæra etter plast og annet søppel. Han har vært i Kongensvika, Kilan, Hestøya, Geitøya, Vedvika og ytterst i Jøssundfjorden.

Det meste er samlet på bilhenger, men det er også blitt 4-5 båtlass. Til sammen anslår han å ha samlet inn cirka 5000 kilo med søppel – og det var før Coop dro i gang sin kampanje.

– Hvor mange timer har du brukt på dette?
– Det har jeg ikke peiling på, men noen timer er det blitt. Hver tur har tatt mellom tre og åtte timer, sier han.

Hører ikke til i fjæra

Og i fjæra finner han alt mulig, som tau, isopor, plastkasser og mer til. Noe av det eldste ser ut til å komme fra utlandet, mens av nyere søppel er det mye tau.

– Hvorfor bruker du så mye tid på dette?
– Jeg har alltid trivdes i fjæra, og det er fryktelig å se at naturen blir rasert av søppel. Det hører ikke til der, sier Patrick Bjørsvik Dahle.