Coop på Vik samlet inn mest søppel

Folket på Vik samlet inn mest søppel da Coop-kjeden arrangerte nasjonal ryddeaksjon.

Av de 250 Coop-butikkene som deltok i aksjonen, var det ingen som samlet inn mer enn den lille butikken på Vik i Flatanger.

Etter en uke med rydding og bytte av container to ganger, kunne butikksjef Tone Hårstadstrand konstatere utrolige 5100 kilo avfall, mesteparten fra fjæresteinene.

Over all forventing

– Ja, det må jeg si. Dette gikk over all forventning. Jeg vil kalle ryddeaksjonen en stor suksess, og det er takket være at fellesskapet har stått på sammen. Det er lett å gå forbi søppel der du ferdes og tenke at dette er noen andres ansvar, men dette viser hva vi kan klare når vi virkelig går inn for det, sier Hårstadstrand i en pressemelding fra Coop.

Hun legger til at det nok ikke er bygdefolket på Vik som forsøpler, men mye driver inn fra sjøen.

Imponert

– Det er helt svimlende menger søppel. Vi er sjokkerte, men samtidig utrolig imponerte av dugnadsånden vi har sett i forbindelse med ryddeaksjonen. Dette viser et glødende engasjement for temaet plastforsøpling, og det viser hvor enkelt det er å mobilisere for tiltak i denne saken. Men noen må gå i bresjen og legge til rette, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Under Hold Norge Rents nasjonale strandryddeuke delte Coop ut gratis hansker og søppelsekker i utvalgte butikker landet rundt, og plasserte søppelcontainere fra Norsk Gjenvinning utenfor de samme butikkene.

Responsen var god. Ryddeaksjoner bestående av kunder, ansatte, barnehager, skoleklasser, idrettslag og mange andre ildsjeler ble mobilisert, og i konteinere  utenfor butikkene alene ble det levert over 80 tonn med søppel.