Young Fogertys til Zanzibar under Tangspræll

Har du lyst til å gjenoppleve Creedence Clearwater Revival? Da har du sjansen på Zanzibar fredag under Tangspræll. Originalen kommer ikke, men tribute-bandet  Young Fogertys.

Kim Aakervik, som har booket bandet til Tangspræll-fredagen, er svært fornøyd med å ha fått Young Fogertys til Flatanger.

– Det er Norges beste og kuleste Creedence Clearwater Revival-tribute. De gir deg det beste fra gruppa, på en måte du aldri før har opplevd, sier Kim Aakervik.

Bandet ble startet etter Quartsfestivalen i Kristansand i 2006. Som tribute-band hyller de sitt favorittband og legger seg så tett opp til originalen som mulig.

Bedre enn originalen?

Halden Arbeiderblad stilte etter en konsert spørsmålet om CCR noen sinne var så bra som Young Fogertys?

Navnet er selvsagt inspirert av brødrene John og Tom Fogerty, frontfigurer i CCR. John skrev alle låtene til bandet, som hadde sin storhetstid på slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet.

Den yngre utgaven, Young Fogertys, består av Ole Petter Andreassen, Morten Mormone og Håvard Takle Ohr. De er kanskje mer kjent fra andre band og med andre aliaser.

Andreassen er hjernen bak El Doom & The Born Electric, som også står bak band som The Cumshots, Black Debbath, Thulsa Doom og i senere tid country-prosjektet Big Ole P & Lil Missy. Han har vært blodfan av CCR siden han var 4 år, og kjenner materialet bedre enn de fleste-

Morten Mormone  er kjent fra The mormones og Kosmik Boogie Tribe, mens Håvard Takle Ohr  er kjent fra El cuero, Oslo Ess og Bare Egil Band.

Young Fogertys har spilt rundt om i Norge i 11 år, og har også vært på flere turnérunder i Europa.

Glemte perler

Bandet spiller sine favorittlåter fra CCRs lange katalog, og har hentet fram glemte perler som «Effigy», «Ramble Tamble» og «Walk On the Water», men de spiller også hits som «Fortunate Son», «Who’ll Stop the Rain» og «I Put A Spell On You».

– Bandet har mange års erfaring, og de er opptatt av at detaljene skal være så tett opp til originalen som mulig. De leverer et forrykende show, og de gir deg det beste fra Creedence Clearwater Revival som du hardi før har opplevd i Norge, sier Kim Aakervik.

Tangspræll arrangeres siste helga i juni, og Young Fogertys spiller fredag 28. juni.