Flott 17.mai-feiring i strålende sol

Været kunne ikke blitt bedre enn under årets 17.mai-feiring i Flatanger. Strålende sol fra skyfrihimmel trakk mange festkledte til togene og feiringen.

Årets 17. mai ble markert på tradisjonelt vis i Flatanger, med tog både på Lauvsnes, Vik og Utvorda.

Dagen startet med revelje på Vik og Lauvsnes i regi av Flatanger musikkforening. Men da det ble tid for tog, måtte korpset kaste jakkene og gå i bare skjorta. Noen mente å vite at det bare hadde skjedd en gang tidligere på 17. mai i nyere tid

Folketoget på Lauvsnes startet fra skolen, og i år virket det å være lengre enn på lenge. Utenfor pleie- og omsorgstunet var det stopp, med tale, nasjonalsang og kongesangen, før toget beveget seg videre opp til samfunnshuset der det var underholdning, leiker og matservering.

Ordfører Olav Jørgen Bjørkås talte og la ned krans ved bauten ved Vik kirke.

På Vik var det gudstjeneste og tale ved bauten over sjøfolk og fiskere som har mistet livet på havet. I år var talen ved ordfører Olav Jørgen Bjørkås, som la ned krans.

Toget gikk fra kirken til butikken, og videre til Framheim. Der ble det servert middag, kaffe, kaker og is. Det var tale ved Svend Aagård, og nasjonalsangen ble spilt og sunget.

På Utvorda ble dagen også feiret på tradisjonelt vis. Statland musikkforening sørget for korpsmusikk i toget, før det ble tale for dagen, leiker, karbonadesmørbrød, kaffe, kaker og is.