Flatanger sikret årets første seier

Flatanger vant hele 7-2 mot Åfjord på Vik stadion søndag, og sikret seg med det årets første tre-poenger.

– Jeg er kjempefornøyd med innsatsen, og det var godt at det løsnet nå, sier spillende trener Karl Ivar Høstland etter kampen.

Flatangers 5.divisjonslag har spilt tre bortekamper hittil, og det har endt med to tap og én uavgjort.

– Nå begynner vi å plukke poeng, og det er artig, sier Høstland.

For tredje år på rad spilte Flatanger musikkforening under sesongåpninga på hjemmebane. (Foto: Magnus Tyldum Ribsskog)

Festlig ramme rundt sesongåpninga

Tradisjonen tro var det festivitas rundt sesongåpninga på hjemmebane. Flatanger musikkforening med drill spilte, og det var salg av pølse og vaffel i kiosken. Rundt 200 publikummere overvar kampen.

Flatanger tok ledelsen fra start. Alexander Hoddø Breistrand satte ballen i mål etter 28 minutters spill. Åtte minutter senere ble det straffe, som Per Victor Fuglår satte trygt i nettmaskene.

Åfjord var nær ved å score ved flere anledninger, og et mål i det 38. minutt ble annullert på grunn av offside.

Flatangers Bendik Sæther headet inn det tredje målet og sørget for at vertene gikk til pause med en solid ledelse.

Flatanger ledet an

I andre omgang var det liten tvil om hvem som ledet an i kampen. Flatanger presset Åfjord, og Andreas Krogstad Woll la på til 4-0 sju minutter ut i omgangen, mens Tomas Einvik sørget for 5-0 noen minutter senere.

Åfjord kjempet iherdig selv om de lå under, og Ribwar Ahmed reduserte til 5-1 like etter Flatangers scoring.

Alexander Breistrand spiller seg fri, mens innbytterne følger spent med.

Flatanger presset, og Alexander Hoddø Breistrand sørget for 6-1, før Benjamin Lein Fuglår økte ledelsen til 7-1, etter at samme Breistrand først hadde overlistet keeper og målet sto åpent.

Åfjord reduserte til 7-2 etter et frispark noen minutter før full tid. Målscorer var Magne Staven Larsen. 7-2 ble også sluttresultatet, etter at dommer Runar Nilsen la til fem minutter for mange avbrudd.

Flatangerlaget var fornøyde med sin første seier. Foran fra venstre: Håvard Angen Haarstadstrand, Benjamin Lein Fuglår, Alexander Breistrand, Martin Lein, Karl Ivar Høstland, Ola Kristian Høstland og Øystein Sexe Olsen. Bak fra venstre: Sondre Johnsrud, Ole K Fjeseth, Thomas Einvik, Per Victor Fuglår, Iver Berre, Sigurd Kristensen, Bendik Sæther og Andreas Krogstad Woll.

Mange gule kort

For det ble mange gule kort og frispark i løpet av kampen. Hele sju ganger måtte Runar Nilsen vise det gule kortet, fire ganger til hjemmelaget og tre ganger til bortelaget.

– Det er nok det høyeste antall gule kort jeg har delt ut på i alle fall ti år, sier dommeren, som gir banen noe av skylda. Den var ujevn og ballen spretter litt i alle retninger, og da blir det vanskeligere å spille rent.

– I en sånn knokkelkamp skal det være litt gule kort. De må teste grensene, sier Nilsen, som likevel mener at det var noen unødvendige taklinger.

Midt på tabellen

Med fire poeng etter fire spilte kamper, ligger Flatanger nå nesten midt på tabellen. Nessegutten leder med 12 poeng.

Neste kamp for 5.divisjonslaget er mot Bjørgan på Bessaker 24. mai. Laget ligger nederst på tabellen. Åfjord har tidligere i mai vunnet 5-0 over Bjørgan.

– Den kampen skal vi vinne, sier Karl Ivar Høstland.