Bolighus på Lauvsnes i full fyr

Et bolighus i sentrum på Lauvsnes brant ned til grunnen fredag ettermiddag. Brannmannskapene jobbet for å hindre brannen i å spre seg til nabohusene og vegetasjonen rundt.

Brannen ble meldt i 16-tida, og brannmannskaper, ambulanse og politi rykket ut. Det ble klart at de som bodde i huset, ikke var hjemme.

Huset var raskt overtent, og ikke mulig å berge.

Vind og tørt

Brannmannskaper skumla nabohuset for å unngå at det skulle ta fyr. Det blåste litt i området, og det var stor fare for spredning til nabohuset, hus bak og til vegetasjonen.

Rundt klokken 17 hadde brannmannskapene kontroll. Vindu ble knust på nabohuset på grunn av den kraftige varmen, men det tok ikke fyr. Husene på øversida av huset som brant, berget også takket være iherdig innsats fra mannskapene.

Raymond Johansen er nærmeste nabo, og fryktet at også huset hans skulle gå med i brannen. Her i samtale med innsatsleder Tom Rune Brøndbo i politiet.

Redd for spredning

Raymond Johansen er nærmeste nabo, og han var heime da brannen startet. Han sier det ikke var noe hyggelig å se at nabohuset sto i brann.

– Jeg ble varslet av ambulansen, og hørte det smalt ute da jeg var på tur ut. Jeg begynte å dynke huset med hageslange til brannvesenet kom, sier han til Flatangernytt.

Han fryktet at huset skulle bli antent, da vindusglasset sprakk. Men brannmannskapene skumla huset og klarte å berge det.

Stor innsats

Flatanger brann- og redningsvesen rykket ut med store mannskap. De fikk også bistand fra Namsos. I alt var 12-13 brannfolk i arbeid på stedet.

– Da vi kom fram, sto flammene ut av vindu og dører. Vi konsentrerte oss om å berge nabohuset og hindre spredning til vegetasjonen, sier utrykningsleder Tor Roald Lindseth.

Innsatsleder Tom Rune Brøndbo i politiet sier at det ikke er mulig å si noe om brannårsaken. Brannen vil bli etterforsket på vanlig måte.