Tre Små Kinesere til Tangspræll

Tre Små Kinesere og Grannes er booket til årets Tangspræll i Flatanger, og de skal spille på utefesten lørdag 29. juni.

Trondheimsbandet Tre Små Kinesere har siden starten i 1988 smøget seg inn i øregangene våre med slager etter slager. Det er nok å nevne «Soleplassland», «Hjertemedisin», «Dørstokkmila», «Ingen blir igjen», «Klassebildet» og «Kjærlighet».

Kineserne vant Spellemannsprisen for årets popplate «Luftpalass» i 1992, og som årets gruppe i 1994. I 2005 ble bandet lagt på is, etter at bassisten Baard Slagsvold sluttet.

I 2007 holdt Tre Små Kinesere gjenforeningskonsert, og i 2010 startet bandet opp igjen. Siden har det vært utskifting av bandmedlemmer, men Ulf Risnes holder stand.

Grannes spiller til dans på årets Tangsprællfest.

Grannes kommer

Bookinga av Tre Små Kinesere ble offentliggjort onsdag, og fredag ble det klart at også Namsos-bandet Grannes skal spille på Tangsprællfesten. – Grannes er et livband som vet å skape stemning, og har siden 2005 levert rock til festglade folk over hele landet, skriver Tangsprællkomiteen i en pressemelding.

Grannes ble landskjent etter å ha deltatt i TV 2-serien «The Stream», og har gitt ut tre plater.

Storfjellet opp

Lauvsnes grendelag arrangerer Tangspræll for 29. gang, og som vanlig er det siste helga i juni som gjelder –  i år 28.-30. juni.

Fjorårets suksess «Storfjellet Opp» blir arrangert også i år, og da gjelder det å være raskest opp på Storfjellet. For den som ikke vil konkurrere, går det an å melde seg på Storfjellmarsjen.

Lørdag og søndag er det som vanlig boder, konkurranser og underholdning på martnasområdet ved Zanzibar.

Nytt av året er at årets Tangsprællfest er flyttet fra Miljøbygget til Lauvsnes samfunnshus. Der er uteområdet oppgradert med asfalt, og her blir det telt og utefest med Tre Små Kinesere og Grannes.