Solide bidrag i årets UKM

Ungdommens kulturmønstring ble i år flyttet fra samfunnshuset til Zanzibar på grunn av liten påmelding. Men det ble en trivelig ettermiddag for publikum og deltakere i nye omgivelser. (Se video)

Ungdommens kulturmønstring er nede i en lite bølgedal, etter mange år med stor deltakelse både på scenen og på kunstutstillinga.

Det hjalp selvsagt heller ikke på årets oppslutning at Namdalseid arrangerte UKM i sin nye storkommune, i stedet for sammen med flatangringene.

Deltakerne i årets UKM i Flatanger fikk roser og diplom. Foran fra venstre: Nadia Debes, Nora Nikoline Kløven Lein, Herman Sæther Haagensen, Henny Sæther og Magnus Tyldum Ribsskog. Bak fra venstre: Oda Ruud Kristiansen, Helga Bruheim, Ylva Haagensen, Johannes Lein, Sverre Størker Angen Wibstad, Hanne Marie Tyldum Ribsskog, Leon Leander Lein, og Lavrans Lein.

15 innslag

Men tross mye usikkerhet i forkant, ble det UKM i Flatanger også i år med 14-15 deltakere og totalt 15 innslag, derav to på scenen.

Nadia Debes var konferansier og ønsket velkommen, før Helga Bruheim framførte Jan Erik Volds kjente dikt «Kulturuke», ledsaget av Lavrans Lein på piano.

Lavrans Lein spilte musikk fra sitt favorittspill på data.

Den samme Lavrans Lein spilte temamusikken fra dataspillet «The Legend of Zelda: Breath of the Wild» på piano, noe han mestret til fulle.

Det siste sceneinnslaget var ved Johannes Lein og Herman Sæther Haagensen, begge 11 år, og handlet om hva som kan skje en kveld på restaurant.

Herman Sæther Haagensen (til venstre) og Johannes Lein i sin egenskrevne restaurantsketsj, framført med overbevisning.

Sketsjen hadde de to laget selv. De ble spurt av konferansier etterpå om hvor de hentet inspirasjonen.

– Vi så i en vitsebok, og fant gode ideer der som vi brukte, fortalte Johannes, som syntes det var artig å være med på UKM, og å lage noe sammen med vennene.

Stor utstilling

I pausen fikk publikum se de mange bidragene på kunsutstillinga. Der var det både fotografier, malerier, collage og installasjoner. Deltakere på utstillinga var Ylva Haagensen, Lavrans Lein, Helga Bruheim, Herman Sæher Haagensen, Nora Nikoline Kløven Lein, Sverre Størker Angen Wibstad, Magnus Tyldum Ribsskog, Hanne Marie Tyldum Ribsskog og kulturverkstedgjengen.

Mange bilder i utstillinga under årets UKM.

Den store larven gjorde seg fint i vinduet på Zanzibar.

I tillegg stilte Vangan barnehage ut en stor utgave av «Larvenaldrimett», et imponerende byggverk.

Etter pausen var det klart for filmvisning. Oda Ruud Kristiansen (14) og Lavrans Lein (15) utgjør duoen Kræsj Banan Diesel Motor Deluxe, og i år hadde de laget filmen «Ut på tur, aldri sur» der vi får se to ulike måter å bestige Storfjellet på.

Henny Sæther (12) hadde tatt mange flotte bilder, og presenterte en fotocollage på storskjerm.

Et mellomår

Til slutt ble det tradisjonen tro delt ut roser og diplom til alle deltakerne, og ordfører Olav Jørgen Bjørkås og kultursjef Anastasia Sæther sto for overrekkelsen.

– Vi håper at dette er et mellomår. Det er stor stolthet rundt UKM i Flatanger, og det er viktig å spille på dem som har vært med før. Vi skal koble på resten av kulturlivet og ha med oss UKM gjennom hele året. Vi satser på større deltakelse neste år, sier Anastasia Sæther.