Overtar som prosjektleder i Proneo

Kristin Haanshuus (31) hadde aldri vært i Flatanger før hun kom med flyttelasset i helga. Mandag startet hun som prosjektleder i Proneo i Havbruksparken.

– Jeg hadde lyst til å flytte heim til Trøndelag, og så dukket denne stillinga opp på finn.no, sier Kristin Haanshuus, som overtar jobben etter Anastasia Sæther.

Den nytilsatte prosjektlederen er opprinnelig fra Klæbu, men har de siste åra bodd i Florø og jobbet som prosjektleder for 4H-gårdene på Vestlandet.

Master i reiseliv

Hun har en master i naturbasert reiseliv fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås. Der inngår også naturforvaltning, bedriftsetablering, innovasjon og entreprenørskap.

– Grunnen til at vi valgte å ta en prat med Kristin, var at hun har erfaring som prosjektleder. Det meste i Proneo er prosjektorientert. Dette er en egen arbeidsform, som hun har god kompetanse og erfaring i. Dessuten er hun interessert i å jobbe med utvikling, og det er viktig for en som skal jobbe mot havbruk,  sier avdelingsleder Viggo Iversen i Proneo.

At hun ville flytte til Flatanger og etablere seg her, var også et viktig moment.

– Vi er kjempeglade for å ha fått Kristin på laget, og for at hun blir et tilskudd til lokalmiljøet, sier Viggo Iversen.

Kristin Haanshuus (i midten) er ny prosjektleder i Proneo, og på sin første arbeidsdag i Flatanger fikk hun besøk av prosjektleder Torhild Aarbergsbotten, tidligere stortingsrepresentant og nytilsatt i Proneo, og avdelingsleder Viggo Iversen.

Flott overgang fra Florø

Kristin Haanshuus forteller at hun kjente til Proneo litt fra Florø, der selskapet er engasjert i et prosjekt. Da hun så at Proneo annonserte etter flere prosjektledere, tenkte hun at de henger høyt, men hun søkte.

– Da Viggo ringte at spurte om jeg kunne tenke meg å jobbe i Flatanger, kunne jeg ikke takke nei. Jeg hadde aldri vært i Flatanger før, men tenkte at det å få jobbe på kysten i Trøndelag, ville bli en  flott overgang fra Florø, sier hun.

Og landskapet i Flatanger er ikke så ulikt det i Flora, mener Haanshuus, som ser fram til å utforske kommunen nærmere.

Med en master i naturbasert reiseliv, har Kristin Haanshuus en bakgrunn som passer godt til jobben hun skal gjøre i Flatanger.

Bistå etablerere

Som prosjektleder på kontoret i Havbruksparken, blir hun kontaktleddet i Flatanger for Proneo. Men hun kan også jobbe andre steder, samtidig som andre i Proneo kan jobbe i Flatanger – alt etter hvilken kompetanse som etterspørres.

Flatanger kommune kjøper førstelinjetjeneste hos Proneo for nyetablerere, og for dem vil Kristin Haanshuus bli «fødselshjelper».

Innovasjon og utvikling innen havbruksnæringa, bolystprosjektet og arbeid for næringsforumet er andre oppgaver som venter.

– Jeg ser for meg at det blir en bratt læringskurve, men det er bare artig. Dette blir spennende, sier Kristin Haanshuus.