Nå skal de ut og samle brukte batterier

Nå starter den store batterijakten! 4. klasse ved Lauvsnes skole skal rundt og samle batterier, og de får hjelp av sine venner i 5. klasse.

– Vi skal samle inn batterier så de kan resirkuleres, sier Leyna.

– Batterier er farlige for naturen, sier Erle.

Skolen har meldt seg på Batterijakten, som arrangeres hvert år av Miljøagentene. Her konkurrerer 4. klassinger fra hele landet om å samle inn flest kilo batterier, og det er helt lov å få hjelp av både medelever, familie og alle andre.

Fra hus til hus

– Vi skal gå rundt og høre om folk har brukte batterier, sier William. Elvene har fått egne bager for å bære batteriene i, og de skal gå sammen fra hus til hus.

De håper at folk i Flatanger nå kan finne fram batterier. Og om de ikke får besøk, kan de også levere batteriene på skolen eller til andre elever som kan ta dem med.

– Hvis folk har batterier, må de ikke levere dem på butikken, sier Erle.

Kan redde naturen

– Hva er det beste med batterijakten?
– At vi kan redde naturen. Hvis batterier kastes, kan dyr spise dem, og det er farlig, sier William.

Erle og Tone Elise sier at det er batterisyre i batteriene, og den kan begynne å brenne om batterier kastes i naturen.

For tre år siden vant 4. klasse ved Flatanger Montessoriskole 1.premie i klassen mest batteri pr elev.

Startskuddet for batterijakten gikk mandag, og den pågår fram til 31. mars. Så da er det bare å finne fram brukte batteri og ha dem klare til elevene kommer på besøk – eller du kan levere batterier til elever eller skolen.

Batterijakten ble startet i 2012, og i fjor ble 111 tonn batterier samlet inn av 4.klassinger landet rundt. Du kan følge med på hvor mye som samles inn og hvem som leder på Batterijaktens egen hjemmeside.