Korpset inviterer til storbandkveld

Flatanger musikkforening beveger seg ut i nytt terreng, når korpset inviterer til storbandkonsert i Lauvsnes samfunnshus.

Hvert andre år satser korpset på en større konsert. Sist var musikk fra legendariske Queen tema. I år er det duket for storbandmusikk.

– Det blir noe annet enn før, og korpset løfter seg noen hakk, sier dirigent Marthe Austad.

Nå pågår siste innspurt før konserten lørdag 16. mars i Lauvsnes samfunnshus. På repertoaret står kjente låter, både storbandmusikk og storbandinspirerte låter.

Pusher grensene

– Jeg har prøvd å velge ut låter som publikum og musikere kjenner, men som samtidig pusher grensene litt og som korpset må jobbe med, sier Austad.

Korpset har øvd iherdig i forkant av konserten.

Om korpset ikke akkurat har skiftet ham og blitt et storband, har det vært stor framgang siden før jul. Flere musikere har også kommet til, og musikkrommet på skolen er blitt for lite som øvingslokale.

– Det er stor forskjell i lydbildet nå kontra i fjor. Både på samspill og rent generelt har det vært en vanvittig stor forbedring, sier Marthe Austad.

Korpset får med seg solister på noen av låtene. Andreas R. Staven og Grethe Holmen Berre skal synge, og korpsets egen trombonist Liv Unni Fløan skal spille solo på et av numrene.

Denne gang er det ingen band med. Korpset står dermed på egne bein – og vil bære det musikalske. I tillegg stiller korpsets drillere opp på et par av numrene.

Helaften

Flatanger musikkforening har lagt opp til helaften, med tid til å treffe kjente og slå av en prat både før og etter konserten.

Det er ingen aldersgrense for konserten, men det er påmelding siden det er gitt skjenkebevilling for øl og vin. Påmeldingsfristen er mandag 11. mars.

– Vi spiller våren inn med stil, og håper at folk melder seg på. Dette er årets høydepunkt for oss, og da er det artig om det blir full sal, sier leder Liv Unni Fløan i musikkforeninga.