Humorsuksess til Lauvsnes

Humorsuksessen Kveli Rånes Bremseth legger ut på ny turné, og for første gang står Flatanger på turnélista.

«Det e itj størrelsa det kjæm an på» er den megetsigende tittelen på forestillinga, som blir vist i Lauvsnes samfunnshus torsdag 31. januar.

Humortrioen består av revykongene Sigmund Kveli og Harald Morten Bremseth, alias «Vikar’n» fra Revyfestivalen, og D.D.E.s sologitarist Arnt Egil Rånes.

Norgesturné

De tre har holdt det gående i fem år, og gjort stor suksess med flere forestillinger. Den siste hadde premiere i februar i fjor, og så langt har 20.000 publikummere løst billett.

Nå drar trioen ut på en ny, stor turné, der Flatanger har fått plass mellom andre store steder som Trondheim og Oslo.

Arnt Egil Rånes forteller at de i fjor fikk en forespørsel fra Egil Steffensen om å komme til Flatanger. Det hadde de lyst til, og fant en dato som kunne passe.

Se klipp fra forestillingen her:

– Gleder oss

– Vi gleder oss stort til å komme til Flatanger. Det er alltid god stemning i litt mindre samfunnshus, og vi kommer nærmere publikum enn det som er vanlig i de litt større kulturhusene, sier Arnt Egil Rånes til Flatangernytt.

Selv har han spilt med både D.D.E. og Sunpax i Flatanger tidligere, men for trioen Kveli Rånes Bremseth er dette første opptreden i kystkommunen.

– Jeg har stått på scenen i Lauvsnes samfunnshus med Sunpax, men det er mange år siden, sier Rånes, som i fjor spilte på Zanzibar med D.D.E.

Humortrioen Kveli Rånes Bremseth har satt opp fem ulike forestillinger de siste fem årene. I showet «Det e itj størrelsa det kjæm an på» fortsetter de elleville historiene som utspiller seg i fantasigrendene Brein, Lein og Klein.

Kjente artister

Blandinga av musikk, humor og galskap har slått an. De tre aktørene er kjente fra hver sine arenaer fra før:

  • Arnt Egil Rånes som sologitarist i D.D.E. gjennom 25 år.
  • Harald Morten Bremseth som revyartist med 30 års fartstid i Lånkerevyen, Norges mestvinnende revygruppe i NM i revy. Slo for alvor igjennom med sin rollefigur «Vikar’n» på Norsk Revyfestival.
  • Sigmund Kveli har skrevet tekster og underholdt folk i over 40 år. Også han har flere norgesmestertitler fra NM i revy.

Arnt Egil Rånes tror noe av suksessen gruppa har opplevd, er kombinasjonen av  nyskrevne sanger og gamle allsang-slagere, humor som ikke er ondsinnet, og gjenkjennelsen i de originale figurene.

– De prøver å takle hverdagsutfordringer som nabokrangel, kjærlighet, for mye penger, for lite penger og usikre familieforhold, sier Rånes, som forteller at forhåndssalget av billetter er godt i gang.

Billetter er lagt ut hos Spar Flatanger og på nett, og det er også mulig å kjøpe billett i døra.