Juletrefest med nisse fra Sørlandet

Juletrefest i romjula er på vei tilbake. 4. juledag møtte rundt 80 små og store opp til tradisjonell juletrefest i Lauvsnes samfunnshus, der en langveisfarende nisse kom på besøk.

– Det er mange år siden sist det var juletrefest i romjula. Nå prøver vi å ta opp igjen tradisjonen, og det er veldig artig at det kommer så mye folk, og så mange unger, sier leder Egil Steffensen i Lauvsnes grendelag.

Juletrefesten ble arrangert av grendelaget og Flatanger musikkforening, som sørget for musikk til juletregangen. Også på Jøssund og Utvorda var det juletrefest i romjula.

Rett tidspunkt

Egil Steffensen sier at det er mange småunger i Flatanger nå, og at det er rett tidspunkt for å starte opp tradisjonen med juletrefest igjen.

– Vi satser på at det skal bli juletrefest også neste år, sier han.

Etter et par runder med gang rundt juletreet og like mange runder med kaffe, saft og noe å bite i, var det tid for besøket som de minste hadde ventet på.

Sørlandsnisse

Noen jenter fulgte med ute i gangen for å se hvor nissen kunne ha gjemt seg, og plutselig var han der. Med sekken på ryggen kom han inn i salen, og gikk fram og hilste på konferansier og forsanger Per Bårdsen.

Etter å ha delt ut gavene, fikk Flatangernytt et eksklusivt intervju med nissen på bakrommet. For han hadde reist langt, og lenger enn langt for å kunne dele ut pakkene. Ja, helt fra Sørlandet.

– Jeg har jo vært her en gang før, på juleaften. Men det var så trivelig her, at jeg måtte ta turen tilbake i dag, sier nissen, som nok er tilbake også neste år på samme tid.