Tora med ny singel og konsert i Flatanger

Når bandet Tora slipper sin nye plate på nyåret, blir det konsert på hjemmebane – i Flatanger. Fredag slapp bandet en smakebit, gladlåta «Feeling Good».

Det er travle tider for vokalist og gitarist Tora Dahle Aagård (24). Fredag var det plateslipp, og lørdag sto hun på scenen under Rock-Galla i Namsos og framførte en Jimi Hendrix-låt.

– Hvordan har du det om dagen?
– Jo, takk som spør. Det går veldig bra. Jeg har aldri hatt det så travelt før i hele mitt liv, sier Tora Dahle Aagård til Flatangernytt.

For jobbene står i kø, det er mye øving, reising og spilling. I tillegg er hun heltidsstudent på Westerdals i Oslo, der hun studerer populærmusikk på andre året.

Selv syns hun det er artig at det er blitt så mye å gjøre, selv om det er hektisk.

– Det er jo dette jeg vil skal skje. Jeg føler meg veldig bra, men det har gått fort. Jeg har ikke rukket å sette meg ned og tenke: Så artig!

Gitar-sponsor

Det skjer mye både på og bak scenen for tida. Hun er blitt oppdaget av den engelske gitarprodusenten Chapman Guitars, og er blitt den første kvinnelige gitaristen i deres «stall».

– De tok kontakt på Instagram, forteller Tora.

Hun pleier å legge ut videosnutter der hun spiller gitar på Instagram, og Chapman sendte henne en melding.

Chapman Guitars presenterer Tora på denne måten. 40.000 har allerede sett videosnutten der hun spiller på en av produsentens gitarer.

Nå er hun en av dere artister. Det betyr at hun blir promotert av Chapman, og hun får kjøpe gitarer til sterkt reduserte priser. Men hun er ikke nødt til å bruke deres gitarer hele tida – der står hun fritt.

På sin egen Facebook-side ble nyheten om at Tora var tatt opp som Chapman-artist presentert på denne måten:

«Please welcome the awesome Tora Dahle Aagård to our artist family! She’s a very talented player.»

– Kult, helt sinnsykt moro, sier Tora,som syns det er stas å være første kvinnelige gitarist som har fått en avtale med Chapman.

Promoteres i Europa?

Hun er også tatt under vingene til Kjell Inge Brovoll. Han har satset på unge bluesartister på «Blues in Hell», og nå vil han prøve å få Tora ut på bluesscenene i Europa.

– Tora er noe så enestående som en uhyre dyktig og sjelfull bluesrockgitarist. Og hun er bare 24 år. En bedre representant for det bluesverden higer etter, finnes knapt, sier Brovoll til Trønder-Avisa, som først omtalte samarbeidet.

– Hvilken plan har dere lagt?
– Han vil at jeg skal få spille for flere, og det syns jeg er veldig fint, sier Tora.

Hva det blir til, er ennå litt usikkert, men Brovoll jobber for at Tora skal spille på Eurosonic Noorderslag (ESNS) i Groningen i Nederland på nyåret.

Det som allerede nå er klart, er at Tora skal spille på Larvik gitarfestival i slutten av mars.

Godfølelse

Låta hun slapp sammen med bandet fredag, heter «Feeling Good», og er nettopp en feeling good-låt som får deg i godt humør. Namdalsavisa trillet en femmer på terningen i sin anmeldelse.

Singelen «Feeling Good» ble gitt ut fredag, og har fått godt mottakelse av anmelderne. (Foto: Eir Jørgen Bue)

– Det er vanskelig å si noe om sangen. Det er ei bra låt. Andreas har mye av æren. Vi har skrevet den i lag. Det vi håper, er at når folk setter den på, så tenker de at den vil de gjerne høre igjen, sier Tora.

Og Andreas, det er broren Andreas Dahle Aagård, som driver studio og har produsert plata, og som er gitarist i bandet. De øvrige medlemmene er Vetle Dahle, Guri Tranås og Isak Seltveit.

Bandet Tora, tidligere Bad Influence, kommer med ei ny plate i februar. Den vil inneholde både «Feeling Good» og «This is Real», som kom ut som singel i februar. De andre låtene blir helt nye og har ikke vært spilt offentlig før.

– Da skal vi ha en release-turné, med seks-sju jobber rundt omkring mellom 15. februar og 15. mars. Det gleder vi oss veldig til. Da skal vi selvfølgelig ha en konsert i Flatanger også, sier Tora Dahle Aagård.