Lærte førstehjelp på aktivitetsdag

Den dårlige værmeldingen gjorde at Flatanger Røde Kors flyttet aktivitetsdagen innendørs. Men der var det også mulig å gjøre mye spennende.

I flere år har Røde Kors hatt aktivitetsdag med kanopadling og klatring i fjellet på Strøm. Men i år var værvarselet for dårlig, og i stedet for å avlyse, valgte Røde Kors å ta i bruk Flatangerhallen.

Tone-Lise nådde toppen i klatreveggen.

– Klatring får vi til å gjøre her også, i klatreveggen. Dessuten får vi bedre plass til å vise fram utstyr, sier operativ leder Terje Derås i hjelpekorpset.

I hallen fikk små og store prøve seg på hjerte- og lungeredning. Ulike typer bårer ble vist fram, og spjelking ved bruk av vakuum ble også demonstrert.

Ute var bålpannene på plass, men pølse og laks ble servert innendørs. Mange tok turen innom, og det var full fart i hallen.

Erika og mange andre unger storkoste seg i hallen, mens det var ruskevær ute.

Flatanger Røde Kors begynner etter hvert å bli godt utrustet, og i vår fikk hjelpekorpset ny mannskapsbil som også kan trekke hengeren.

– Den kan vi benytte på aksjoner. Med sju sitteplasser og god plass til bagasje, kan vi kjøre i lag i stedet for å bruke privatbiler, sier Jan Petter Hågensen.

Når det ikke ble vær til å klatre ute, var klatreveggen i hallen et godt alternativ.

– Dere er bra utstyrt?
– Ja, vi har bra med utstyr. Det som står på ønskelista nå, er en båt som vi kan ha på henger klar for utrykning, sier Hågensen.

Røde Kors ønsker seg også flere medlemmer.

– Det er plass til nye medlemmer, sier Per Bårdsen, som er leder i Røde Kors Omsorg.