Folkefest i ny brannstasjon

Folk strømmet til for å se den nye brannstasjonen på Lauvsnes, som ble åpnet lørdag.

– En stor dag for Flatanger brann og redning, og en stor dag for innbyggerne i Flatanger, sa ordfører Olav Jørgen Bjørkås, som foretok den offisielle åpninga ved å klippe over en brannslange.

Se video fra «snorklippinga» (video: Jens Martin Olsen):

Allerede fra da portene til vognhallen gikk opp klokka 11, strømmet det på med folk som ville delta på åpninga og ta den nye brannstasjonen i nærmere øyesyn.

De to store bløtkakene som var innkjøpt og vaflene fikk bein å gå på, og de tre langbordene i vognhallen var omtrent fullsatt. Anslagsvis 150-200 mennesker var innom i løpet av dagen.

– Kjempefornøyd

– Vi er kjempefornøyd med oppmøtet her og med den oppmerksomhet vi har fått i media. Det er godt å vise fram at det går an å få til ting i en liten kommune også, sier brannsjef Hans Petter Haukø.

Ikke bare Flatangernytt, men også andre media har laget oppslag og tv-innslag om den nye brannstasjonen i kommunen som ble så hardt rammet av storbrannen i 2014.

– Brannen har satt Flatanger på kartet for alltid, sier Haukø.

Oppgradering

Etter brannen har Flatanger brann- og redningsvesen blitt oppgradert med både tankbil, splitter ny og moderne brannbil og nå ny brannstasjon til 10 millioner kroner.

Ronja-Ingine (5) fra Utvorda fikk prøvesitte brannbilen under åpen dag på den nye brannstasjonen.

Ordfører Olav Jørgen Bjørkås sa under åpninga at brannmannskapene viser både et sterkt engasjement og tar et stort ansvar for sikkerheten til innbyggerne.

– Det har vi sett gjennom de hendelser vi har hatt. Det å ha utstyr, tankvogn og nå brannstasjon er av uvurdering betydning for styrken, sa Bjørkås.

Arne Skorstad er leder i plan- og byggekomiteen, og orienterte om byggeprosessen. Men han har også selv vært brannmann i en mannsalder.

– Fortjent

– Moderne bil og en slik brannstasjon, det fortjener de gutta som bruker fritida si på at vi skal ha det trygt, sa Skorstad.

Brannsjef Ståle Ruud i Namsos overrakte gave til brannstasjonen, og sa at Flatanger brann og redning er blitt en stor og viktig samarbeidspartner regionalt.

– Det er blitt et flott anlegg, og det er viktig for beredskapene både i Flatanger og i regionen, sier Ruud til Flatangernytt.

LES MER: Klart for åpning av ny brannstasjon