Disco-feber i Framheim

Finn fram slengbuksa og platåskoene! Lørdag kan du svinge deg til disco fra 70- og 80-tallet, når Carla Helen Dahle og Boogie Nights spiller på Framheim på Vik.

– Jeg er spent, og jeg gleder meg, sier Carla, som har fått med seg trondheimsbandet til heimbygda Flatanger.

Selv bor hun i Trondheim, og har vært med i Boogie Nights i drøyt tre år. Bandet har eksistert i fem år – og leverer disco- og funklåter fra noen av de mest kjente artistene på den tida; Abba, Village People og Bee Gees og mange andre.

Høy allsangfaktor

– Vi kjører på med feelgood-stemning og allsangfaktor fra første riff. Vi går på scenen for å få publikum til å storme ut på dansegulvet, sier Carla Helen Dahle.

Carla Helen Dahle fra Flatanger synger i heimbygda, når bandet Boogie Nights Band kommer på besøk.

For de opplever at folk i alle aldre hiver seg utpå og danser når de drar i gang med kjente hits fra 70- og 80-tallet. Med Mamma Mia-filmene har Abba-musikken fått en ny vår, og den fenger både ung og gammel.

– Vi gjør litt utav det, og stiller med Abba-klær og holder litt show, sier Carla.

– Og discokula, er den med?
– Ja, den er med!

Musikk og teater i oppveksten

Carla Helen Dahle vokste opp i ei tid med stor teater- og musikkaktivitet i Flatanger, med Hildur S. Aagård som drivkraft. Hun deltok sammen med mange andre på UKM og i barnekor.

– Der har jeg fått mye, og det var ei artig tid, sier Carla, som senere holdt fast i musikken – om ikke på heltid, så i alle fall på en stor del av fritida.

I tillegg til å være med i Boogie Nights, har hun blant annet vært med på å spille inn musikk sammen med Trondheim United Vocals.

Se bandet live på kulturpuben Vårt hjem i Steinkjer:

Disco og funk er tydeligvis populært igjen, og bandet har mange oppdrag rundt om  i Trøndelag.

– I fjor var vi i Riga og spilte på Rock Cafe. Det er nok det største og heftigste vi har vært med på, sier Carla.

Alle bandmedlemmene har lang erfaring fra andre band og prosjekter, og det ligger an til stor stemning i Framheim lørdag.

– Vi håper på fullt hus. Det blir oppvarming med quiz, og full spiker når vi begynner å spille. Det blir kjempeartig, sier Carla.