Vikveien stenges opptil én time

Fra onsdag morgen må folk regne med opptil én times ventetid mellom Vik og Sørstraumen på grunn av asfaltlegging i full veibredde.

– Vi må stoppe trafikken helt, og det kan bli opptil én times ventetid, sier Jim Nilsen i Veidrift AS, som har ansvaret for trafikkdirigeringa.

Asfaltlegginga starter fra Vik kirke onsdag morgen klokka 07.00. Folk som skal på arbeid, må derfor være ute i god tid for å unngå å bli stående en time i kø.

– Det blir maks en times ventetid, men det kan også bli mindre, sier Nilsen.

Smal vei og avretting

– Hva er årsaken til at dere må legge asfalt i hele veibredden?
– Det blir for trangt å komme forbi om det legges bare i et kjørefelt. Dessuten er det nødvendig for å få avrettet ordentlig, sier Jim Nilsen.

For det er store ujevnheter i veien, og mye asfalt og tid går med på å få justert veibanen.

Tirsdag kveld ble asfaltleggeren bygd om får å legge asfalt i full bredde fra Vik kirke i retning Sørstraumen.

Nå legges det først et avrettingslag, før det legges et topplag for maks slitestyrke. Totalt kan det bli opptil 15 centimeter med ny asfalt enkelte steder på grunn av ujevnheter i veien.

– Men nå blir det bra, sier Jim Nilsen, som forteller at det er 36 år siden sist det ble lagt asfalt mellom Lauvsnes og Vik. Det nye dekket skal holde i mange år. framover.

Veidrift og asfaltentreprenøren NCC regner med å bruke flere dager på å legge asfalt mellom Sørstraumen og Vik kirke. De vil holde på til utpå kvelden, til 18- eller 19-tida med legginga for å bli raskt ferdig.

I dette tidsrommet blir det altså totalt stengning, og folk må være forberedt på ventetid. Ambulanse og brannvesen har fått direkte telefonnummer til trafikkdirigentene, som vil sørge for å åpne veien ved utrykning.

Folk glade for asfalt

Strekningen som nå legges i full bredde, er 4,5 kilometer lang, og normalt legges 2 kilometer pr dag. Men på grunn av behovet for oppretting, er det vanskelig å si nøyaktig for lang tid arbeidet vil ta.

Jim Nilsen sier at de bare møtt trivelige folk i Flatanger, og han håper de smører seg med tålmodighet også mens dette arbeidet pågår.

– Folk er glade for å få ny asfalt, og det har ikke vært negative tilbakemeldinger her, sier Nilsen.